arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortakları Bodrum’da…

Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortakları Bodrum’da…
6 Ekim 2021 12:44
A+
A-

Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında kabul edilen “European School forSustainable Development” isimli projenin 6 ortağından biri olan Türkiye, diğer 5 ortak ülke temsilcilerini Bodrum’da ağırladı.

Arena Bodrum Haber – 2020 yılı teklif çağrısı döneminde Macaristan koordinatörlüğünde kabul edilen proje, tüm dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi 17 ana başlıktan oluşan sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanıyor. Proje kapsamında  ortak ülkeler içerisinde yer alan Hırvatistan, Macaristan, Romanya ve Litvanya ülkelerinden gelen öğrenciler ve öğretmenler Bodrum Belediyesi’ni ziyaret etti.

Dünyadaki değişimden eğitim de payını aldı

Ziyaret Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı. Törende Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz konuşma yaptı.

Akmeşe, yaptığı konuşmada yaşadığımız dönemde dünyanın çok hızlı bir değişim ve dönüşümün içerisinde bulunduğunu, eğitim sektörü ve algısının bu değişim ve dönüşümden payını almak durumunda olduğunu belirtti.

Halil İbrahim Akmeşe’nin ardından konuşma yapan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ise, küreselleşmenin hayatımızın her alanında sebep olduğu ciddi değişim ve dönüşümlerin, eğitim noktasında da yaptığı etkiye vurgu yaptı.

“Eğitimin uluslararası boyutta güncellenmesi gerekiyor”

Yılmaz konuşmasının devamında şöyle ekledi: “Sanayi, teknoloji ve bilimdeki değişikliklereğitimin uluslararası boyutta güncellenmesi gerektiğini yeniden ortaya çıkarmıştır. Bodrum Belediyesi olarak bizler, bilim temelli, çevreye duyarlı, yerel değerleri ön plana çıkaran tüm projelerin yanındayız. Bodrum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait bilim-sanat ve eğitim merkezimizin gerçekleştirdiği bu projede emeği geçen proje yöneticisine, idaremize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve öğretmenlerimize bu duyarlılıklarından dolayı ayrıca teşekkür ederiz. Küreselleşmeyle ortaya çıkan büyümenin doğal kaynakları ciddi şekilde ortadan kaldırması ve bu büyümeden kaynaklı ortaya çıkan sorunlarla ilgili sürdürülebilirlik konusunun zaruri olması noktasında bu projenin amacına ulaşması en büyük temennimizdir. Bodrum Belediyesi olarak bilim merkezli ve çevreye duyarlı tüm projelerin yanında olacağız. Ayrıca tüm öğretmenlerimizin ve yönetim kademelerimizin de herhangi bir ihtiyaçları olduğunda Bodrum Belediyesi olarak yedi gün yirmi dört saat hazır olduğumuzu bilmelerini isterim. Tekrar hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Projemiz Türkiye’mize, Bodrum’umuza ve eğitimimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Tören halk oyunları gösterisiyle sona ererken misafirler daha sonra Bodrum Belediyesi  1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.Misafirler, burada katı atık geri dönüşümüyle ilgili çalışmalara ve projelere dair bilgi aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.