arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

EFSANE GERİ DÖNEMEDİ…

EFSANE GERİ DÖNEMEDİ…
29 Ocak 2019 11:22
A+
A-

31 Mart seçimleri öncesi Bodrum siyasetini kilitleyen Kocadon, izlediği yanlış politikalar sonucu gittiği yanlış yoldan dönemedi.

2014 seçimlerinin hemen ardından Muğla Büyükşehir hedefini açıklayarak, Osman Gürün’le kavgaya tutuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Büyükşehir’e atanamayınca başka partilerle diyalog arayışına girmiş, hangi akla hizmet yeniden Bodrum adaylığına razı olmuştu.

Oysa başından Bodrum’da devam edeceğini açıklasa, şu an aday adayı olanlardan çoğu bu yarışa girmeyebilirdi. Ya da Osman Gürün’ün adaylığı açıklandıktan sonra başka bir partiden ya da bağımsız Muğla Büyükşehir adayı olsaydı, en azından ileriye dönük siyasete devam şansı olabilirdi.

Şimdi gelinen nokta da; Genel Başkanın zorlamasıyla MYK dan geçip, Parti Meclisinde çoğunluk oylarıyla reddedilmiş bir başkan adayı durumu var ortada.

Benzer bir durum Marmaris de yaşandı.

Öyle sanıyorum Büyükşehir, Marmaris ve Fethiye ağırlıklı bir organizasyonla Mehmet Kocadon CHP dışında bir alternatif arayışına girecektir.

Doğal olarak kendi yandaşlarını motive etmek için, “4 Şubatta yapılacak Parti Meclisi toplantısında atanacak” algısı oluşturmaya çalışsalar da efsane!nin geri dönme şansı kalmadı.

Kapalı oylamada ret kararı veren 40 Parti Meclisi üyesini hangi gerekçelerle kararlarından vaz geçirecekler?

Kaldı ki; MYK da bile karşı çıkanlar var iken yeniden Kocadon’un adaylığı önerisinin Parti Meclise getirilebilmesinin makul ve mantıklı tek bir izahı yok.

Öte yandan sonuna kadar CHP saflarında mücadelesini sürdürmüş gerçek aday adaylarına yapılan bir haksızlık da sonunda giderilmiş oldu.

Sermaye çevrelerinin Bodrum üzerine oynamak istedikleri bir oyun bir kez daha zor da olsa bozulmuş oldu.

Kendi kişisel hırs ve beklentileri uğruna Osman Gürün’le tutuştukları kavga sonunda Bodrum’un beş yılını heba eden Kocadon’un; CHP’nin kurumsal kimliğinin, kişilerin önünde olduğunu görmesi biraz zor oldu ama kazanan Bodrum olacak.

Şimdi kimin gerçek CHP’li olduğu ortaya çıkacak!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.