arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3695
EURO
35,0050
ALTIN
2.325,46
BIST
9.127,56
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

DSİ, Muğla’ya 7 baraj yaptı…

DSİ, Muğla’ya 7 baraj yaptı…
24 Ocak 2020 09:43
A+
A-

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı bilgilendirmeyle, Muğla’ya 17 yıl içerisinde 7 baraj ve 2 gölet yaptıklarını açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Muğla’ya yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Muğla ilinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü oldu. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıyor.

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamak düşüncesiyle 7 baraj 2 gölet yapıldı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirme aşağıdaki detaylardan oluştu.

Muğla’mıza 7 Baraj ve 2 Gölet Kazandırdık…

Ege’nin ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Muğla ilinde ziraatın daha da gelişmesi için son 17 yılda devasa yatırımlar yapıldığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Son 17 yılda Muğla ilinde 7 baraj ve 2 gölet inşa ettiklerini açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yarım Milyar m3 su biriktirme hacimli Dalaman Akköprü Barajı’nı 2011 yılında hizmete aldıklarının altını çizerek. Topraklarımıza bereket katacak olan Dalaman Akköprü Barajı barajı Ege’nin en büyük, Türkiye’nin 6.büyük barajıdır. Baraj ile Dalaman Ovasında inşaat çalışmaları devam eden Dalaman Ovası sulamasının tamamlanması ile 121.240 dekar zirai arazi sulanacaktır. Ayrıca barajdan yılda 343 milyon kWh  enerji üretilmekte, bunlara ilave olarak barajda suyun tutulması ile birçok turistik tesis, havaalanı ve yerleşim yeri  taşkınlardan korunmaktadır.

İnşaatı Devam Eden 5 Baraj ve 9 Gölet…

Diğer taraftan Muğlalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Muğla’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 5 baraj ile 9 göletin yapım çalışmaları devam etmekte olduğunu belirtti.

Ege’nin Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Son 17 yılda inşa edilen sulama projeleri hakkında da açıklama yapan Genel Müdür Aydın,’ Tamamlanan 17 sulama tesisleri ile 85.975 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece Muğla topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 111 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

137.978 Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…

Muğla’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 137.998 dekar araziyi sulayacak 11 adet sulama tesisi inşaat safhasındadır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Muğla zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.

Bodrum’a Memba Kalitesinde İçmesuyu…

211 yılında hizmete alınan Bodrum İçmesuyu tesisleri ile Bodrum ilçesi ve 9 bağlı beldeye yılda 9.72 milyon m3 memba kalitesinde içmesuyu sağladık. Ayrıca; Milas ilçe merkezi ile Beçin beldesine yılda 5 Milyon m3 içmesuyu sağlamak üzere içmesuyu tesisi inşaatlarımız devam etmekte, Muğla il merkezi ile civar yerleşimlere Sandras-Çövenni ve Gürsu kaynakları ile Muğla barajından yılda 20,61 milyon m3 memba kalitesinde içmesuyu sağlamak üzere inşaat çalışmalarına başlayacağız.

Muğla İlinde taşkın riskini azaltmak için son 17 yılda tamamlanan 59 adet taşkın koruma tesisi ile 66 yerleşim yeri ve 20.625 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 15 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam ettiğini söyledi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.