arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

DEV ORGANİZASYON MUĞLA’DAN START ALIYOR…

DEV ORGANİZASYON MUĞLA’DAN START ALIYOR…
10 Ekim 2018 07:52
A+
A-

54.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 3.Gününde Fethiye –Marmaris Etabı ile start alacak. 11 Ekim’de ki 137 km lik etap saat 13:15 de Fethiye Merkez’de  start alacak. Marmaris’te ki tahmini finish saati ise 16:26 ile 16:46 saatleri arasında.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kordinesinde Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler ve Sivil Toplum örgütlerinin katkıları ile yolgüzergahının yanı sıra belirlenen seyirci noktalarında seyirci yoğunluğu sağlanarak 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun adına yakışır çoşkulu bir şekilde geçilmesi için ciddi bir çalışma yürütülüyor. Bu bağlamda etabın geçiş güzergahında

Saat 13:50’de Göcek Yol ayrımı

Saat: 14:17’de Dalaman 4 yol Kavşağı

Saat:14:25’de Ortaca Şehir Merkezi Yol Ayrımı

Saat:14:53’de Köyceğiz Kavşağı

Saat:15:38’de Gökova 4 yol Kavşağı

Saat:15:53 Çetibeli Okulu Yol Ayrımında 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu seyredilebilecek. Burada ki seyircilere Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Muğla Büyükşehir Belediyesince sağlanan Bayraklar dağıtılacak.

Öte yandan Fethiye-Marmaris Etabı EuroSport 1 ‘den 14-16 saatlerinde, TRT Spordan ise 15-17 saatlerinde Canlı olarak yayınlanacak.

Tur için aylar öncesinden Muğla Valiliği himayesinde ciddi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Muğla Etaplarının sorunsuz ve seyirci yönünden kalabalık bir şekilde geçmesi için paydaş kurumlarla çalışma yürüttüklerini belirtti. Güzergahta ki tüm Muğlalıları yarışı seyretmeye davet eden Öçalmaz, Dünya çapında prestijli Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde ki bir yarışın en önemli 2 etabının ilimizden geçmesinin sorumluluğu ile en iyisi için çalışmalıyız. Şüphesiz bu sporda diğer spor branşlarında da olduğu gibi seyirci çok önemli o bakımdan tüm vatandaşlarımızı sporcularımızı desteklemek üzere bekliyoruz dedi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turlarının vaz geçilmez Dev Bayrak şovu geçiş esnasında Marmaris Beldibi sahalarında gerçekleştirilecek. 60 metrelik, Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı Forsu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Logosu ve Muğla İl Müdürlüğü Mottosundan oluşan brandalar Helikopter kameralarından muhteşem bir görüntü oluşturacak. Marmaris Atatürk Anıtı önünde ki su sporları gösterileri ise yine nefes kesecek.

SON 10 YILDA KAZANANLAR
2008: David Garcia Dapena (İspanya), 2009: Daryl Impey (Güney Afrika), 2010: Giovanni Visconti (İtalya), 2011: Alexander Efemkin (Rusya), 2012: Alexandr Dyachenko, (Kazakistan), 2013: Natnael Berhane (Eritre), 2014: Adam Yates (Büyük Britanya), 2015: Kristijan Durasek (Hırvatistan), 2016: Jose Goncalves (Portekiz), 2017: Diego Ulissi (İtalya).

HANGİ MAYO NE ANLAM TAŞIYOR?

Tour Of Turkey’de dört farklı renkte mayo ile şampiyonlar belirlenir.

TURKUAZ: Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unda Genel klasman lideri tarafından giyilen mayodur.
KIRMIZI: Dağ etaplarında ve tırmanma kapılarında toplanan puanlarla en iyi tırmanışçılar tarafından giyilir.
YEŞİL: Sprinter etapları ve sprint kapılarında toplanan puanlarla en iyi sprinter bisikletçisi giyer.
BEYAZ: Her etap sonunda puan kapılarında en fazla puan toplayan bisikletçi giyer. Tour Of Turkey’de bu mayoya ‘Türkiye Güzellikleri’ adı verilmiştir.

TUR ETAPLARI

Konya – Konya (150 km)
10 EKİM (2.etap):
Alanya – Antalya (154.1 km)
11 EKİM (3.etap):
Fethiye – Marmaris (137.2 km)
12 EKİM (4.etap):
Marmaris – Selçuk (206.9 km)
13 EKİM (5.etap):
Selçuk – Manisa (137.3 km)
14 EKİM (6.etap):
Bursa – İstanbul (166.7 km)
TOPLAM MESAFE: 952.2 km

KATILACAK OLAN TAKIMLAR

EV SAHİBİ TAKIM
Türk Milli Takımı

Astana Pro Team (Kazakistan)
UAE Team Emirates (BAE)
Bahrain-Merida (Bahreyn)
BMC Racing Team (İsviçre)
Bora-Hansgrohe (Almanya)
Quick-Step Floors (Belçika)
Team Katusha Alpecin (İsviçre)
Team Sunweb (Almanya)
Trek-Segafredo (ABD)

KITA TAKIMLARI

Burgos-BH (İspanya)
Caja Rural-Seguros RGA (İspanya)
CCC Sprandi Polkowice (Polonya)
Delko Marseille Provence KTM (Fransa)
Euskadi Basque Country-Murias (İspanya)
Gazprom-Rusvelo (Rusya)
Manzana Postobon Team (Kolombiya)
Sport Vlaanderen Baloise (Belçika)
WB Aqua Protect Veranclassic (Belçika)
Wilier Triestina-Selle Italia (İtalya)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.