arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

“Denizin Kızları” siyasetin gölgesinde kalmamalı..

16 Mayıs 2023 20:00
A+
A-

80’li 90’lı yıllarda spor programları, spor konulu yazılar genelde Salı günleri yapılırdı, yazılırdı.

O yıllar benimde gençlik yıllarım, voleybol oynuyorum. Aklım, fikrim spor da.. Babam da mahallenin tek bakkalı ve gazete bayisi.

Haliyle bütün gazeteleri ve eklerini okuma fırsatım olurdu. Spor sayfaları ve ekleri ayrı önemli benim için, noktasına, virgülüne, künyesine kadar okurdum.

Futbolda, basketbolda, voleybolda kısacası sporda neler olmuş, yazardım harfi harfine hard diskime. Eee işlemci de yeni nesil o zamanlar..

Kısacası o dönem gazeteler ve dergiler başta olmak üzere basılı yayınlar kıymetliydi. Saklanırdı, biriktirilirdi.

Kafada kalmış işte, Salı günü spor günüdür.. Kısacası sporu yazma gayreti içerisinde olacağım Salı günlerinde..

***

Geçtiğimiz hafta Bodrum’da yaşanılan sportif gelişmeleri değerlendirdiğimde bu Salı’nın konusu hentbol de adlarını Türkiye’nin en üstüne yazdıran, Yalıkavak Spor Kulübü olmalı dedim..

Türkiye, 2022-23 Sezonunda kadın hentbolun da; Türkiye Kupası ve Süper Lig Kupası olmak üzere 2 şampiyon çıkaracak.

Çıkacak derken birisi çıktı bu arada..

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu, Yalıkavakspor oldu. Kupayı Bodrum’a getirdi, nam-ı diğer “Denizin Kızları”..

Şampiyonluklarıyla Bodrum’u gururlandırdılar, keyiflendirdiler.

*** 

Bodrum’da hentbolun hikayesi, 2008 Yılında başladı.

Hentbol sporunun Türkiye’de tanınmasına hem sporcu hem de başarılı bir antrenör olarak katkı sağlayan Serhat Sezer’in, Yalıkakavak Neşe Doğan İlköğretim okulunda yaktığı çoban ateşi bugünlerde Türkiye Şampiyonluğu’nun meşalesi oldu.

Bu başarının ilk teşekkürü Serhat Sezer hocaya olsun.

Bu günlere gelene kadar yürünen yolda işe teknik katkı koyan Gökhan Hocaya, Mehmet Hocaya  ve Kıvanç Hocaya da teşekkürü unutmamak gerekiyor tabii ki.. Hepsinin bu başarıda az çok payı oldu.

Türk hentbolunda Süper Lig’e ulaşmayı ve geldiği noktada yatayda kalarak seyretmeyi başarmış bir semt takımından bahsediyorum.

İyi bir fikir, amatör bir ruh ve kısıtlı bütçelerle bu sonucu elde etme başarısının en büyük teşekkürüde, Yalıkavakspor’un yönetimi hak ediyor.

Çoğu görünmez olan bu iyi insanlar tam bir savaşçı.. Yükleri de ağır..

Bu ağır yükü başta başkan Mehmet Esen olmak üzere yönetim kurulu üyeleri; Selim Yıldız, Basar Bıyıklı, İzzet Oğuz, Emin Palalı, Hayrullah Kayacan, Ayhan cömert, Deniz Özyıldız, ve Temel Günay birlikte taşıyor.

Kıt kaynaklar ancak bu kadar iyi kullanılabilir. Emeği geçen herkese teşekkürler..

***

11-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Bolu’da yapılan sekizli turnuvadan, Türkiye Kupası’nın şampiyonu olarak çıkan Yalıkavakspor’un üstün başarısı, 14 Mayıs genel seçimlerinin gölgesinde kaldı birazda.

Bu nedenledir ki; Muğla’nın kamu ve yerel yöneticileri başta olmak üzere, sporun ve sporcunun dostu olan şahıs ve kurumlarının bu üstün başarıyı unutmamak için ajandalarına not almaları gerekir düşüncesindeyim.

Diğer taraftan da bu üstün başarıya; günü gelince yapılacak tebrik ve teşekkürle birlikte, kalıcı maddi ve manevi desteklerin sağlanmasının gerektiği umudundayım da.

Bodrum Türkiye Cumhuriyeti’nin 922 ilçesinden biri..

81 İli de dahil edersek, Yalıkavakspor binin üzerinde kent ve kasabanın içinden sıyrılarak sportif anlamda önemli bir katma değer kazandırdı, Bodrum’a ve Muğla’ya..

Demem şudur ki; sürdürülebilir bir spor politikasından çok da bahsedemeyeceğimiz bir Bodrum’dan çıkan bu başarı kıymetlidir, değerlidir.

Yalıkavakspor elde ettiği başarıyla Bodrum markasına yaptığı katkının karşılığını, alacağı desteklere bulması umuduyla..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.