arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5026
EURO
34,5398
ALTIN
2.497,12
BIST
9.548,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
22°C
Bodrum
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

DENİZ AMBULANSIMIZ ŞİMDİ DAHA GÜVENLİ…

DENİZ AMBULANSIMIZ ŞİMDİ DAHA GÜVENLİ…
22 Temmuz 2019 08:19
A+
A-

Bodrum’da 2 yılı aşkın süredir hizmet veren deniz ambulansı, Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi’nin girişimleri ile sigortalandı.

Finlandiya’da yapılan, 12 metre uzunluğunda, 3 metre 65 santimetre genişliğinde ve saatte 40 mil hız yapan, dünya standartlarında medikal donanıma sahip ‘Yaşam’ adlı deniz ambulansı, 2 yıl önce denize indirilmişti.

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Türkiye Ofisi (ECHO)’nin sağladığı fonlar ile Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği’nin katkılarıyla toplanan yaklaşık 504 bin Euro’ya mal olan deniz ambulansı, 2 yıldan beri Bodrum’da çok sayıda hayat kurtardı.

“Yaşam” adlı deniz ambulansı, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran ve odanın Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç’in girişimleri sonucu sigortalandı. Sigortalama işleminin ardından, ambulansın bağlı bulunduğu Milta Marina içerisinde bir etkinlik gerçekleştirildi.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, burada yaptığı konuşmada, ambulansın deniz sektörü ve turizm açısından çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek şunları söyledi;

“Deniz Ticaret Odası olarak böyle bir organizasyonu desteklemekten dolayı gurur duyuyoruz. Çünkü Bodrum denizle, deniz ticareti ile anılan bir kentimiz. Denizci bir kent. Dolayısıyla bu ambulans her an hepimize lazım olabilir. Deniz Kurtarma Derneği çok önemli ve hayırlı bir iş başarmıştır. Bizler de kurum olarak Deniz Kurtarma Derneği’nin her zaman yanındayız. Bu ambulanstan belki ilerleyen yıllarda, ihtiyaç olmaz inşallah ama arttırma ihtiyacı olursa biz DTO olarak böyle bir projenin içinde olmak isteriz.”

Etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuyla ilgili şöyle konuştu;

“Bodrum sadece deniz kum güneş değil, bu imkanları ile de Dünya pazarlarında anılmak zorunda. Bodrum’da şu anda Dünyanın en önemli markaları oteller yapıyorlar, turizm tesisleri kuruyorlar. Dünyanın en önemli acenteleri Bodrum’a misafirlerini taşıyorlar. Bu misafirlerin birinci önceliği güvenlik, ikinci önceliği sağlık. Biz elimizde bu imkanlar olduğunu göstermeliyiz. Seyahat acenteleri vasıtasıyla, yine yurtdışında katılacağımız fuarlar vasıtasıyla bütün Dünya pazarına ilan edeceğiz. Bu kadar çok teknenin bulunduğu, marinaların yer aldığı ve denizin çok kullanıldığı bu kentte ambulansımızın da olması çok önemli”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.