arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
ALTIN
2.430,07
BIST
9.799,23
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

CHP’Lİ VEKİL SORDU: BODRUM DEVLET HASTANESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK….

CHP’Lİ VEKİL SORDU: BODRUM DEVLET HASTANESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK….
15 Haziran 2019 08:29
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Muğla’da sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Turizm sezonunun yoğunluğunun yaşandığı şu günlerde uzun süredir tamamlanamayan Bodrum ve Yatağan devlet hastaneleri ile geçici görevlendirmelerle çözülemeyen uzman ve pratisyen doktor sorununu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan Girgin, konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;.

“Dünyanın ve ülkemizin göz bebeği olan ve sadece 9 günlük bayram tatilinde 6 Milyon turist ağırlayan Muğla ilimiz, ne yazık ki sağlık hizmetleri bakımından yeterli desteği alamamaktadır. Ne yazık ki birçok Devlet hastanemiz artan ihtiyaçlara cevap verememektedir. Bodrum gibi dünyaca ünlü turizm merkezinde tam donanımlı ve yatak sayısı olarak ihtiyaca cevap verebilen bir hastane olmaması bölgemiz insanı ve ülke turizmimiz açısından büyük bir eksikliktir. Ayrıca Bodrum’un yerleşik nüfusu da her geçen yıl artmaktadır. Ayrıca Yatağan ilçemizde yapılmakta olan fakat yıllardır tamamlanamayan Devlet hastanemizin inşaatı da kısa süre önce durdurulmuştur. Daha acısı dünyanın dört bir yanından ve ülkemizden yerli yabancı milyonlarca insanın akın ettiği Muğlamızın birçok ilçesinde acillerde yeterli sayıda pratisyen, hastanelerimizde ise uzman doktor bulunmamaktadır. Ayrıca hastanelerimizde ciddi anlamda hemşire ve genel sağlık çalışanı eksikliğimiz bulunmaktadır.”

Bodrum Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversite Hastanesinden Datça Devlet Hastanesine genel cerrah, Köyceğiz Devlet Hastanesine ise psikiyatrist, kardiyolog, radyolog ve göz uzmanları gönderiliyor” diyerek aşağıdaki soruları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yöneltti;

1- Dünyaca ünlü bir turizm merkezi olan Bodrum ilçemizde yıllardır tamamlanamayan ve son süreçte inşaatı durdurulan Bodrum devlet hastanesi ne zaman tamamlanacak?
2- Nüfusu her geçen gün artan Yatağan ilçemizde bir türlü tamamlanamayan ve son süreçte inşaatı durdurulan Yatağan devlet hastanesi ne zaman tamamlanacak?
3- Muğla’da artan yerleşik nüfusa ek, artan yaz nüfusuna oranla, Devlet hastanelerimizin pratisyen ve uzman doktor eksikliklerini gidererek, takviye personel ile sağlık hizmetlerini desteklemeyi düşünüyor musunuz?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.