arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5334
EURO
34,8134
ALTIN
2.430,93
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

CHP Bodrum, Halil Karahan’la devam dedi…

CHP Bodrum, Halil Karahan’la devam dedi…
22 Aralık 2019 20:39
A+
A-

CHP Bodrum İlçe Örgütü seçimini yaptı. Delege 217 oyla Halil Karahan’ı asaleten ilçe başkanı yaptı.

Bugün sabah saat 10:00’da hazirun listesinin imzaya açılmasıyla başlayan CHP Bodrum İlçe Başkanlık seçimi, Oasis AVM’deki Nurol Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Yapılan seçimde görevde olan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, 217 oy olarak ilçe başkanı seçildi. Yarışın diğer adayı Tuna Işın ise 185 oyda kaldı.

Saat 20:00’de oy kullanma işlemi sona eren seçimde, yarışı 32 oy farkla Halil Karahan kazandı. Kongrede toplam 402 delege oy kullandı.

Halil Karahan’ın Yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;

Başar Bıyıklı, Cihan Özarslan, Eray Karabağlı, Tayyar Gündoğan, Levent Bıçakçı, Nurgül Tarım, Nevin Seda Dıngıl, Mehmet Kocabıyık, İbrahim Apak, Semra Yıldırım, Halil Eser, Ece Yiğit, Engin Başol ve Deniz Zor.

CHP Bodrum İlçe Seçimli Olağan Kongresine; Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Genel Başkan yardımcı Gökhan Zeybek, Muğla Milletvekilleri Suat Özcan, Burak Erbay, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile delegeler ve kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Kongreye tam zamanlı katılım gerçekleştiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tüm kongre sürecini yakından takip etti. Başkan adaylarından önce de bir konuşma yapan Aras, “Kongrede aday olan Halil Karahan  ve Tuna İşın’a başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın, kazanan CHP olacak” diyerek şunları söyledi;

“Hep beraber çalışarak, kopuklukları dağınıklıkları toplayarak bir milletvekili adayı kazandıracağız. Benim hedeflerimden birisi budur. Bu hedefime yeni seçilecek ilçe yönetimiyle birlikte yürüyeceğiz. Çünkü nüfus olarak da seçmen sayısı olarak da en büyük ve en güçlü ilçesidir. Üst yönetim kademelerinin bizi böyle bakmasını değerlendirmesini ve dikkate almasını istiyoruz. Delege seçimlerinde süreci sükûnetle taşıyan ve ilçe örgütünü kutluyorum. Şu ana kadar süreci çok güzel taşıdık. Sonu da güzel gelecektir. Malumunuz 31 Mart seçimlerinde partimizin başarısı bir ittifakla geldi. Herkesi kucakladık. Bu yüzden ideolojisi farklı olan insanlarla bir araya gelme kültürünü de yakaladık. Tabi ki eleştiriler olacak ama dışarıya karşı tek yumruk olmalıyız. Türkiye’deki siyaset kültürü bir değişim içinde. Artık daha kucaklayıcı ve birleştirici bir düşünce egemen oluyor. Bundan sonra bugüne kadar olduğu gibi her zaman uzlaşı arayacağım. Örgütümle ve Bodrum’daki bütün inisiyatiflerle birlikte çalışarak hizmet etmek istiyorum. Ben hiçbir şekilde hiç kimsenin kavgasına, çekişmesine siyasi ikbalini alet olamam. 31 Mart’tan bu yana büyük bir dip dalgası Türkiye siyasetine hakim olmakta. Bu yeni anlayış aşağıdan yukarıya değişimi istiyor. Yukarıdan aşağıya değişimi artık kabul etmiyor. Bunu hepimizin iyi okuması lazım. Geleceğimizi buna göre planlamamız lazım. Bizde bu ülkeyi yönetecek kadrolar var arkadaşlar.”

Başkan Aras’ın ardından İlçe Başkanı adayları konuşmalarını yapıp yönetim kurulu üyelerini tanıttılar. İlk konuşmayı yapan Halil Karahan, “Bir şey itiraf edeceğim. Hayatımdaki en zor konuşmayı yapıyorum. Çünkü ilk defa kendim ve yoldaşlarım için oy isteyeceğim” diyerek sözlerine başladı. Karahan şöyle konuştu;

“Sonu gelmiş olan AKP iktidarını devirmek üzere, sandıklarda yenmek üzere. CHP iktidarında Bodrum’dan seçilecek bir sırada milletvekili göndermek de benim boynumun borcu olsun. Yöntem ne olursa olsun biz bunu başaracağız. Partimiz için çalışacağız, örgütümüzü yenileyeceğiz, çalışmayan noktaları çalıştıracağız. Büyükşehir ve İlçe belediyesinin hizmet üretmesinde örgütümüz itici bir güç olacak. Bu hissediliyor. Açık söylüyorum, partililerimden gelen her şeyi Belediye Başkanımıza götürürüm. Götürdüm de. Kimi olur, kimi olmaz. Hukuk çerçevesinde yasa çerçevesinde götürdüm, götürürüm. Hepinizin bildiği gibi ulaşılabilir bir ilçe başkanı oldum.”

Karahan, “Daha önce emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ana kadromuzu koruduk. İşinin ehli, işini bilen 16 kişilik yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı oluşturduk” diyerek kadrosunu tanıttı.

Karahan’ın ardından kürsüye gelen İlçe Başkan adayı Tuna Işın “Bir yürüyüşteyiz yine heyecanla, coşku dolu, sevgi dolu, umut dolu bir yürüyüşteyiz yine” diyerek başladığı konuşmasında salonun nabzını tutmayı başardı. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında Halil Karahan’a sorduğu sorular tezahüratla karşılık buldu.

Konuşmasına “Gençlik kollarından bugüne kadar, partimizin her kademesinde çalıştım. İl ve ilçe delegelikleri, ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Son 10 yıldır; bütün yerel, genel ve referandum seçimlerinde, seçim komitelerinde yer aldım. Başkan adaylarımızın, saha çalışmalarında, onlarla, birebir çalışma içinde oldum. Milletvekili adaylarımızla yapılan her çalışma programında, ben de vardım” ifadeleriyle başlayan Işın “Tüm bu çalışmaların içerisindeyken, ne kimsenin kalbini kırdım, ne de bir uyumsuzluk içerisinde oldum. Soluksuz, uykusuz, yorgunluk bilmeden çalıştık. Ne yaptıysak, hangi başarıyı elde ettiysek, birlikte başardık. Birlikte kazandık. Peki ne oldu sonra da ‘sevgi ve barış iklimi devam edecek’ diye bir şey çıktı ortaya. Ne oldu arkadaşlar? Kim aksini düşünebilir? Kim aksini savunabilir? Cumhuriyet Halk Partisinde, hizmet yarışı için yola çıkmış, iki taraftan birisi, diğer tarafı, sevgi ve barış karşıtı gibi gösteremez. Bunu asla kabul etmiyoruz” dedi.

Turgutreis’te yaptığınız gibi…

Yaptığı konuşmamın bir bölümünde yarıştığı rakibi Halil Karahan’a sorular soran Tuna, “Turgutreiste yaptığınız gibi mi? diyerek şunları söyledi;

“Delegelerimizi bizden kaçırarak mı? Sevgi ve barış iklimini devam ettireceksiniz. Ya da belediye çalışanı partililerimizi, baskı altına alarak mı, yapacaksınız bunu, ya şu yarattığınız algıya ne demeli; güya, Tuna Işın geldiğinde, uyum bozulacakmış, tartışma olacakmış, sevgisizlik olacakmış, barış bozulacakmış. Hiç kimse endişe etmesin. Tuna Işın ve ekibi seçildiğinde, birbirimizle nasıl kucaklaştığımızı göreceksiniz. Hatta, Halil Başkanım İlk Seninle Kucaklaşacağım”

Başkan dayı olarak burada olmaktan gurur duyuyorum…

Genel kurula hitabının son bölümünde aday olmaktan gurur duyuyorum diyen Tuna, adaylık konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

“Yol Arkadaşlarım, Parti emeğini, bir adım ileriye taşımak isteyen, her bir üyemizin, eşit ve adil bir şekilde, hizmet etme heyecanına, arzusuna asla pranga olmadan, partimizin, ilke ve prensiplerini korumak, cumhuriyetçi, devrimci geleneklerinin devamı olmak ve bodrum ilçe örgütümüzün, yarattığı siyasi katma değerin, en yüksek şekilde, ilimizde ve parlamentoda temsil bulması için hayatımın en onurlu görevi; Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkan Adayı olarak burada olmaktan, gurur duyuyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Yaşasın Cumhuriyet…. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…” 

Tuna Işın’ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyordu; 

Funda Pekdemir Akçalı, Süleyman Karaca, Adalet Özhan, Alkım Denizaslanı, Yıldız Bastırmacı, Ali Dönmez, Ali Engün, Giray Cicili, Erol Sevim, Güngör Topanoğlu, Duygu Harman, Alican Akkaya, Gökhan Türker.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.