arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Çevre bilinci bir dizi etkinlikle pekişecek..

Çevre bilinci bir dizi etkinlikle pekişecek..
5 Haziran 2023 11:08
A+
A-

Bodrum Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Neyzen Tevfik Caddesi Tepecik Meydanında, 5 Haziran Pazartesi Günü saat 10.00- 22.00 saatleri arasında açık hava sergi etkinliği düzenlenecek. 

Programda, Bodrum Belediyesi ile protokolü olan geri dönüşüm firmaları, STK’lar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Çevre ve Atık Yönetim Bölümü tarafından alanda stantlar açılacak. Stantlarda çocuklara kurabiye, patlamış mısır ve pamuk şeker ikramında bulunulurken firmaların stant görevlileri tarafından halk bilgilendirmeleri yapılacak.

Alana Bodrum Hatırası Tagı kurulurken ücretsiz fotoğraf çekimi de gerçekleştirilecek. Bodrum’un kirlenmiş manzaraları ile Bodrumun en güzel manzaralarının olduğu fotoğraflar da vatandaşlara sergilenecek.

Gerenkuyu’da Çöp Toplama/Ayrıştırma Etkinliği..

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Bodrum Belediyesi ile iş birliğinde Bodrum’un Yalı Mahallesi’ndeki Gerenkuyu Plajı’nda Avrupa Çevre Ajansı “Deniz Çöpleri İzleme Programı kapsamında sahil temizliği yapılacak.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda planlanan etkinlik, Gerenkuyu Plajı’nda 5 Haziran Pazartesi 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe öğretmen ve öğrenciler de katılım sağlayarak destek olacak. İlki gerçekleşecek etkinlikte şapka ve tshirt dağıtımı yapılacak. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı pankartlar da etkinlik alanında bulunacak.

Avrupa Deniz Çöpleri İzleme Programı (MLW) kapsamında yapılacak olan etkinlik yılda 4 defa yapılmak üzere planlandı. Temizlik etkinliğinde toplanan çöpler, incelendikten sonra yapılacak olan bilimsel araştırmaya da zemin oluşturacak.

MLW, deniz çöpü konusunda yerel düzeyde daha fazla farkındalık yaratmayı, ilgili verileri sağlama konusunda toplulukları güçlendirmeyi, deniz çöpünü izlemeyi ve deniz çöpü sorunuyla mücadele etmeyi amaçlayan bir Avrupa Çevre Ajansı girişimidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.