arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

CEMR protokolüne imzalar atıldı…

CEMR protokolüne imzalar atıldı…
8 Mart 2020 20:13
A+
A-

Bodrum Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına alan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği-CEMR protokolüne imza attı.

Bodrum Belediyesi, Türkiye’de bu anlaşmaya imza veren 27’nci belediye oldu. Protokolü, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Başkanvekili Tamer Mandalinci imzaladı.

Bodrum Belediye A.Ş. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi Trafo Kafe’de gerçekleşen “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği” imza törenine, Bodrum Belediye Başkan Vekili Tamer Mandalinci, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi, Datça, Marmaris ve Fethiye’den gelen kadın meclislerinin sözcüleri ile CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Umut Anıl Özdoğan ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ile çok sayıda kadın katıldı.

Tören, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin basın açıklaması ile başladı. Açıklamada, Muğla ilinin her ilçesinde kent konseyi kadın meclislerinin ve sığınma evlerinin kurulması talepleri dile getirilerek yerel yönetimlere eşitlik birimi ve kadın dayanışma merkezleri ile Alo Şiddet Hattı’nı oluşturmaları çağrısında bulunuldu.

Protokol öncesinde Belediye Başkanvekili Tamer Mandalinci, Başkan Ahmet Aras’ın konu ile ilgili açıklamasını paylaştı. İmzalanan sözleşme ile Bodrum Belediyesi’nin kadın-erkek eşitliği ilkesini yaşamın her alanında hayata geçirmeyi KAMUSAL bir görev olarak kabul ettiğini kaydeden Mandalinci sözlerini şöyle sürdürdü:

“CEMR sözleşmesine imza atarak, şu şartlara uymayı taahhüt ediyoruz: Eşitlik Eylem Planı geliştireceğiz ve iki yıl içinde uygulamaya koyacağız, gerçek eşitliği hayata geçirmek için kurum ve kuruluşlarla koordine içinde olacağız, kadınları, kentimizle ilgili karar alma süreçlerine eşit bir şekilde dahil edeceğiz. Eşitlikçi bir toplumun inşasında en büyük görev biz yerel yönetimlere düşüyor. Örgüt yapılarımızda, politikalarımızda, faaliyetlerimizde cinsiyet eşitliğini temel almamız şart. Bu, toplumsal barışın temel gereksinimidir.Bizler, Bodrum’un kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı bir kent olması için var gücümüzle çalışacağız. Bodrum’daki kadınların özgürlük ve umudunun, tüm ülkemize dalga dalga yayılmasını diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.” 

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu da konuşmasında “Bodrum Belediyesi olarak toplumsal eşitlik birimimizi kurduk. Çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Benim de böyle bir günden dileğim, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın son bulmasıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda hayata geçtiği, yaşanabilir bir Türkiye için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğimizi buradan beyan ederim. Bu konuda hepinizin bize destek vereceği konusunda inancım sonsuz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Nihayet kadınlar için “Olmazsa Olmaz” diyen bir belediye başkanımız oldu…

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ise “CEMR’in imzalanması, Bodrum’daki kadınların bir araya gelip, kendileri için politika yazdıkları ve uluslararası sözleşmeye yerel idarenin imza attığı bir gün. Biz kadınlar bir araya geldik ve siyasette sözümüzü ürettik, yerel siyaseti nasıl istediğimizi tanımladık. Nihayet, kadınlara da, kadınların politikalarına da olmazsa olmaz diyen ve  yan yana yürünecek politikanın altına imza attı, O da Ahmet Aras’tır.  Ahmet Aras’ın ifade ettiği o politika bugün seçildikten sonra sürüncemeye bırakılmadı. Bodrum’daki kadınlar da kararlıydı. Artık Bodrum’daki kadınlar Ahmet Aras’ta kararlı. Biz bir araya gelir ve yol yürümeye devam edersek başka bir Bodrum yaratabiliriz” dedi.

Daha sonra CEMR anlaşmasının imzalanmasına geçildi. Başkan vekili olarak Meclis üyesi Tamer Mandalinci CEMR Anlaşmasına imza attı. İmzanın ardından törene katılan kadınlar anlaşmayı alkışlar ve tezahüratlarla kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.