arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

CAMALTI RESİMLERİ OASİS’TE…

CAMALTI RESİMLERİ OASİS’TE…
11 Ocak 2017 13:03
A+
A-

Bodrum Oasis Nurol Sanat Galerisi’ne ‘’Camaltı / Under Glass‘’ Resim Sergisi ile Hatice Aras ve Rabia Çalışkan konuk oluyor

Camaltı Resim Sergisi Kokteyli, 13 Ocak 2017 Cuma günü saat 18:00’de Hatice Aras’ın katılımı ile gerçekleşecek ve 4 Şubat 2017 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Hatice ARAS

1987 yılında İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümünden mezun oldu.  Umur Türker, Mehmet Boztaş, Fahri Sever atölyelerinde öğrenim gördü. İstanbul’da tekstil sektöründe tasarımcı olarak çalıştıktan sonra 1999 ‘da öğretmenliğe geçiş yaptı. 2010 yılında öğretmenlikten emekli oldu. Kişisel sergilerin yanında çok sayıda karma sergilere ve sanat çalıştaylarına katılan sanatçının özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı, halen çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

Geleneksel camaltı sanatından ilham alan ve onun klasik tekniğini kullanan sanatçı, resimlerinde çağdaş bir yorumla kadınları anlatıyor. “Şarkı söyleyen, çalan, oynayan, hayal kuran, etine dolgun kadınlar’’ Etrafımıza baktığımızda hepimizin de oyuncusu olduğu bu hikayeleri esprili, süslü ve samimi bir anlatımla izleyiciye aktarıyor.

Rabia ÇALIŞKAN

Balıkesir’de doğdu. 1984-1988 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1993 yılına kadar deri tasarımı ve uygulaması yaptı. 1993’te Gazi Üniversitesi Resim Bölümü’ne girdi ve 1997’de mezun oldu. Anadolu Ateşi Dans Grubu’nun deri giysi ve aksesuar tasarımlarını yaptı. Çocuk kitapları resimledi. 2004 yılında Sanat Eğitimi alanında Yüksek Lisansını tamamladı. Halen sanat eğitimcisi olarak görev yapmakta ve resim ve tasarım çalışmalarını Küçükköy Artura Vintage Art Home Sanat Galerisi’nde sürdürmektedir. Akrilik, yağlıboya ve baskı çalışmalarında ‘zaman’ konusunu işleyen Çalışkan, burçları kadın figürleri aracılığıyla anlatmakta ve yorumlamaktadır.

Uluslararası  Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) ile Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) üyesi olan Çalışkan’ın yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. 30’u aşkın kişisel sergi açmış, uluslararası festivallere katılmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.