arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5611
EURO
34,7000
ALTIN
2.517,24
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

BÜNYAMİN BAYHAN: DERDİMİZ DOĞAYI KİRLETMEDEN KONUT YAPMAK…

BÜNYAMİN BAYHAN: DERDİMİZ DOĞAYI KİRLETMEDEN KONUT YAPMAK…
25 Aralık 2018 10:11
A+
A-

Kutay İnşaat , Ortakent Farm House Vilaları’nda  verdiği   AÇIK EV davetinde  villalarını tanıtmak  ve yeni yılı kutlamak üzere etkinlik düzenledi…

Gayrimenkul sektörünün ileri gelen firmaları ile çok sayıda davetliyi 16:00 ile 21:00 saatleri arasında  ağırlayan Kutay İnşaat  çocukları da unutmadı. Yalnız palyaço ve Pamuk Prenses çocukları eğlendirirken keyifli saatler yaşandı. Misafirleri ile tek tek ilgilenen Kutay inşaat yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Bayhan, villalardaki detayları ahşap ve taşın uyumunu ve doğaya verdiği önemi anlatırken gururu gözlerinden okunuyordu.

Doğa’ya Borçluyuz…

“Kutay İnşaat olarak her fırsatta altını ısrarla çizdiğimiz AĞAÇLARA verdiğimiz önem gereği bu etkinliğimizde FarmHouse projemizde yaptığımız 6 villa için ; 600 adet fıstık çamını misafirlerimize hediye ettik.  Yarımadanın dört biryanına dağılan fıstık çamı fidelerimizin toprakla buluşacağını bilmek bizi çok mutlu ediyor. Bizler Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi torunlarıyız. Halikarnas Balıkçısı nasıl Bodrum yarımadasının  her yerinde ağaçlarıyla yaşıyorsa, bu ağaçların gölgeleri bizi hala serinletiyorsa, bizlere de bu konuda sorumluluk düşmektedir. Yalnız insanlara ev yapmanın çok ötesinde; her ev için dikilen 100 ağacın onlarca orman hayvanına yuva olacağını düşünmek bizleri çok heyecanlandırıyor.”

“Projemizin ismi Farm House. Adı üzerinde çiftlik evi. Burada doğal taş ve ahşabı bir araya getirdik. Bölgenin doğal yapısını da bozmadan, o ekolojik dengesini de bozmadan güzel, kaliteli imalatlar yapmaya gayret ettik. Konutu herkes yapabiliyor. Bizim buradaki derdimiz de tasamız da her şeyden önce doğayı kirletmeden, insanların ruhunu okşayarak, sevdirerek bir şey yapmak. Bunu da Allah’a şükür en güzel şekilde başardık” dedi.

6 Villa İçin 600 Adet Fıstık Çamını Toprakla Buluşturmanın Keyfini yaşıyoruz…

“Burayı yaparken mevcut dokunun belki 40 katı, 50 katı yeşillendirerek inşa ettik. Bizim bütün projelerimizde bir sosyal sorumluluk var. Doğadan aldığımızı, doğaya geri verelim anlayışıyla da her konut başına 100 adet fıstık çamı dikelim dedik. Bunu bugün “Open House” partimize gelenlerle paylaştık. Onlardan da yardım rica ettik, ‘Bu ağaçları bizim adımıza dikebilir misiniz?’ diye. Onları bu projemizin içine dâhil etme amacımız da onların da bu bilincini ateşleyebilmek. Bu bilinci onlara da yayabilmek. Hatta şunu arzu ediyorum.Diğer müteahhit arkadaşlarımız da ‘Bünyamin böyle bir şey yapmış, o az dikmiş, ben 300 tane dikeyim’ desin. Öteki de ‘500 tane dikeyim’ desin. Böyle bir yarış başlasın istiyorum. Bizim buna ihtiyacımız var. Konutlar ihtiyaç, hep yapılıyor, yapılacak da. Ama kaliteli, bölgenin doğal dokusu bozulmadan, güzel imalatlar yapabilmek önemli. Biz bugün bu fidanlar bir yerlerde yeşersin diye verdik. Bizim yaşamımızı idame ettirecek şey esas bu ,ağaçlar. Onlar inşallah ileride hayvanlara yuva olduğu zaman bizim kazancımız o zaman başlayacak. İnşaatçı arkadaşlarımızdan rica ediyorum her ev başına 10 adet, 20 adet bile olsa ağacın dikilmesine vesile olsunlar. Bu hepimizin kazanması için bu gerekli.” dedi.

Villaların teknik detayları için gelen soruları şöyle cevapladı. “Konutlarımızın dış cephesi tamamen kırma taş ve ahşaptan oluşuyor. İçeride de ısıtma sistemi ve soğutma sistemi fancoillerle yapılıyor. Aynı zamanda alttan ısıtma, soğutma gibi bir iklimlendirme sistemi yapıldı. Bunu ısı pompası aracılığıyla yapıyoruz. Bu hem daha ekonomik hem de daha verimli oluyor. Mutfak, banyo tezgâhları ve yerler komple masif ahşaptır. Kapılarımız masif ahşaptır. Amerikan bir kapı kullanılmadı. Yine çatılarımız, tavanlarımız komple ahşaptır. Doğallığı hem söylüyoruz, aynı zamanda uyguluyoruz. 6 konutun 6’sı da birebir aynı. Sadece bahçe payları, konumları birbirinden farklıdır ama evlerimizin içi, dışı mimari olarak aynıdır. Evlerimizde yaşam başladı. Bunları neticelendireli yaklaşık 6 ay oluyor. Şu anda hâlihazırda satılık olan 3 tane evimiz kaldı. Bu villalarımız şu anda satmaya gayret gösteriyoruz. İnsanların tepkilerinden de çok memnunuz. Bu ürünün beğenilmesi gerçekten hoşuma gidiyor. Biz bunu başka bir bakışla yapıyoruz. Amaç konut imal ederken kendinizden bir şeyler katmak, kendi kulvarınızı belirleyebilmek. İnsanların bunu beğeniyor olması da benim çok hoşuma gidiyor.” 


Sözlerini yeni yıl ile ilgili dilekleri ile bitiren Bayhan “2018 yılında gerek ekonomik, gerekse de siyasi olarak çalkantılı bir yıl yaşadık. Hepimiz de bunu hissederek yaşadık. Ama inşallah ümit ediyoruz ki 2019 yılı bütün Bodrum insanı için mutluluk, huzur ve bereket getirsin. Herkesin yeni yılını kutluyorum, saygılarımız ve hürmetlerimi sunuyorum. Davetimize katılarak bizi onurlandıran herkese teşekkür ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.