arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

BOYENDER, YARIM KALAN PROJEYİ TAMAMLAYACAK

BOYENDER, YARIM KALAN PROJEYİ TAMAMLAYACAK
21 Şubat 2017 10:50
A+
A-

 

Bodrum İslamhaneleri mevkiinde yapımına 5 yıl önce başlanan ve yarım kalan ” Korumalı İş Atölyesi ” projesi ,Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği ( BOYENDER) katkılarıyla hayata geçiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığına ait olan arsada, geçici tahsisle başka bir derneğe verilen fakat yarım kalan projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarda bulunan derneğin yol haritasını, BOYENDER Yönetim Kurulu Başkanı Esma Ezenel şöyle açıkladı; “Burada bulunan ve kullanılmayan Köy Okulunun arsasına, o dönem yönetiminde bulunduğum dernekle beraber Korumalı İş Atölyesi inşası için ilk adımları attık. Sonrasında, bazı olaylar sebebiyle proje yarım kaldı. Her ne sebeple olursa olsun, engelliye hitap eden böylesi bir projenin yarım bırakılması, bir şekilde engelli bireylerin cezalandırılması olarak algılanıyor derneğimiz tarafından. Temeli, ” korumalı iş atölyesi” olarak atılıp, kaba inşaatı biten bu proje hayata geçirildiği takdirde, Muğla İş- Kur Ve Bodrum Halk Eğitim tarafından, engelli vatandaşlarımızın ayrım gözetilmeksizin, meslek edinme ve beceri kursları açısından büyük katkı sağlayacağından ve yaşadığımız kentin yaşam dokusunda büyük ivme oluşturacağından dolayı dernek takvimimize aldık. Gerekli adımları atmak ve destek aramak için önce siyasi partilerimizi , sonra diğer kurumları ziyarette bulunuyoruz. İlk adımı Ak Parti Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret ederek attık. Dernek olarak siyaset üstü duruşumuzdan dolayı, önümüzdeki günlerde diğer partileri de ziyaret edip, projemizi anlatacağız. Bodrum Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Macit Gündoğdu ve onun danışmanı Zeki Çelik bize olabildiğince ihtimamlı davrandılar. Anlattığımız konunun önemine göre adım atacaklarını beyan ettiler ” dedi.

Konu hakkında konuşan Bodrum AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Macit Gündoğdu; ” biz, engellilerle ilgili projelere siyaset olarak bakmıyoruz. Önümüze gelen bu proje için gerekli öneme göre, üstümüze düşen ne varsa yapacağız. Bodrum gibi marka bir kente yakışır bu projeyi destekliyoruz ” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.