arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5882
EURO
34,7786
ALTIN
2.505,69
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Borçlar 2 Yıl Daha Bodrumspor’un Sırtında…

Borçlar 2 Yıl Daha Bodrumspor’un Sırtında…
22 Eylül 2020 10:42
A+
A-

Bodrumspor’un gerçekleştirdiği olağanüstü kongresinde, futbol şubesi borçlarından derneğin 2 yıl süreyle daha sorumlulu olması kararı alındı.

Arena Bodrum Haber – Geçen yıl şirketleşmeye giden yeşil-beyazlı kulübün profesyonel futbol şubesinin yüzde 60 hissesinin Opet’in de sahibi olan, işadamı Fikret Öztürk’e satılması ile ilgili görüşmeler sürerken kulüp, Deniz Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda olağanüstü kongre yaptı.

Murat Naci Yavuz’un Divan Başkanlığı yaptığı kongrede şirketleşme işleminde yasal bir gereklilik olduğu ifade edilen “Derneğin 22.05.2019 tarihli Genel Kurulunda almış olduğu Futbol Şubesinin Bodrumspor Spor Faaliyetleri A.Ş.’ye devri ile ilgili 17.08.2020 tarihinde yapılan Futbol Devir Sözleşmesi gereğince, futbol şubesi borçlarından derneğin 2 yıl süreyle sorumluluğunun devam etmesi konusu” görüşüldü. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Olağanüstü kongreye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, kulüp başkanı Rıza Karakaya, Bodrumspor yönetim kurulu üyeleri ve kongre üyeleri katıldı.

Bodrumspor’un 15 Milyon borcunun karşılığı % 60 hissesi olarak belirlendi…

Genel kurulda yaptığı konuşmada şirketleşme ve Fikret Öztürk’e hisse satışı hakkındaki süreci özetleyen Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, şunları söyledi.

“498 Adet hisse yaptık, tanesi 29 bin 500 TL. 14 Milyon 700 bin TL para toplayacaktık. Bu topladığımız paralarla borçlarımız silinecekti, Bodrumspor ayakları üzerinde duracaktı. 10 aydır hisse satıyoruz. Yüzde 7’lik hisse alınmış. İşadamları, futbol sevdalıları, Bodrum sevenler, inşaatçılar, eski Bodrumsporlular. Yani kim aklınıza gelirse yüzde 7. Yani 2 milyon civarı bir para toplamışız. Bir de araya pandemi girdi ve hisse satışlarımız durdu. Ahmet Aras başkanımızın da kulübe gelir aktarma işi iyice zorlaşmaya başladı. Bu dönemde görüşmeler yaptık. En son Fikret Öztürk, karşımıza çıktı ve biz yönetim kurulu olarak Bodrum’u seven, haftanın 6 günü Bodrum’da yaşayan bir insanla bu işi yapabilmenin yönetim kurulu olarak iyi olduğuna inandık. Biz takımı süper amatörden bugünlere getirdik. 2. Lig’de 3 yıldır hakikaten zorluklar yaşıyoruz. 2. Lig hakikaten zor. Bodrumspor’u 2. Lig’de tutmakta zorlanıyoruz. Ya geri gideceğiz ya da burada birkaç sene daha can çekişeceğiz. Bu kulübü birkaç sene daha burada tutarız ama arkadan arkadan borçlar büyür ve içinden çıkılamaz hale gelir. Biri oradan ‘İnşaatçılardan para almayın’ diyor. Türkiye’de inşaatçılardan para almayan spor kulübü varsa bana gösterin. Herkes konuşuyor ama bekara karı boşamak kolay. Biz yönetim kurulu olarak bu işe inandık. Bize sponsor olacak adamı su götürmez. Hem Türkiye’deki adı sanı hem de Atatürkçü bir zengin. Yani kısa yoldan son yıllarda zengin olmuş bir adam değil. Bodrum markasına yakışır bir firma bulduk. Dedi ki; ‘Ben yüzde 60’ını isterim, 15 milyon borcu öderiz’.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada kendisinin 5 hisse aldığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Mangalda kül bırakmayanlara sesleniyorum. Ben 5 tane aldım. Soruyorum burada kaç kişi aldı? 5 taneden fazla alan varsa bana burada lütfen söylesin. Demek ki insanlar gerçekten elini taşın altına sokmamış. Benden çok mu fakirsiniz? Ben o zaman Rıza’ya ‘Beni inşaatçılara gebe bırakma kardeşim’ dedim. Hisse yapalım, hisse satalım adamın elinde belge olsun. Bunu hiç kimse almadı. Biz kimlere kimlere telefon ettik. Hiç kimse çıkıp da hisse almadı, işin aslı bu. Yüzde 49 meselesi de kutsal kitap değil. Değişim olmazsa zaten geri gidersin. Biz hisseleri kolayca satacağımızı düşünürken baktık ki ortada yüzde 10’unu bile satamadığımız bir tabloyla karşı karşıya gelmişiz. Şu an biz dönüm noktasındayız. Aldığımız karar Bodrumspor’un geleceği açısından çok önemli bir karar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.