arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3264
EURO
35,0746
ALTIN
2.300,17
BIST
8.994,25
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum’da peyzaj çalışmaları devam ediyor..

Bodrum’da peyzaj çalışmaları devam ediyor..
9 Aralık 2022 13:40
A+
A-

Bodrum Belediye ekipleri, Karayollarından devralınan 25 km orta refüj ile toplamda 57 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme ve bakım çalışmaları yapıyor. 

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yazlık, kışlık, mevsimlik bitkiler, dekoratif taşlar, traversler, çalı grubu bitkiler ve suya dayanıklı sukulent türü bitkiler kullanılarak çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

default

Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında karayollarından protokolle çevre yolu girişi olan Kaynar’dan Turgutreis merkezine kadar yaklaşık 25 kilometrelik bir alan devralındı. Devralma işlemlerinin ardından bu güzergahtaki bakım, düzenleme çalışmaları, karayollarından izin alınarak ve proje üzerindeki düzenlemeler de gösterilerek Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Mevcut imkanları verimli şekilde kullanarak güzel görseller oluşturacak düzenlemeler yaparken şimdiye kadar Bitez Kavşağı, Gümbet Kavşağı, Emniyet Kavşağı ile Yokuşbaşı Mavi Hisar önündeki yan şevde düzenlemeler yapıldı. Yine Bayraklı Kavşak olarak da bilinen Tapu Kavşağında da çalışmalar ekipler tarafından devam ediyor.” dedi.
Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çağla Turhan konuya ilişkin şunları söyledi:
“Mart-haziran aylarında yazlık mevsimlik çiçekler geliyor: sardunya, kadife, rozet, zinnia. Bu türleri daha çok kullanıyoruz. Ekim-Aralık aylarında kışlık mevsimlik çiçekler geliyor; menekşe, kasımpatı, sıklamen, godetya, çuha türünde mevsimlik çiçekler kullanıyoruz. Aslında kentin girişi kenti simgeliyor. Kentin kimliğine vurgu yapıyor. O yüzden elimizden geldiğince bu düzenlemeleri sürekli yenileyerek taze tutmaya çalışıyoruz.”
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Bodrum’a ve Bodrum halkına yakışır çalışmalarına aralıksız devam edecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.