arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3698
EURO
35,0047
ALTIN
2.326,10
BIST
9.092,70
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum’da İki Yılda 850 Ton Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı…

Bodrum’da İki Yılda 850 Ton Atık Geri Dönüşüme Kazandırıldı…
31 Mart 2021 20:57
A+
A-

Bodrum ilçesinde, yaklaşık iki yılda 850 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığı bildirildi.

Arena Bodrum Haber – Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok atık malzemeyi geri dönüşüme kazandırdıklarını söyledi.

Merkezi iki yıl önce tüm izin ve onaylar alınarak faaliyete geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Yaklaşık 14 çeşit geri dönüşüm malzemesini kabul eden ve yeniden kazandıran bir merkez. Duyarlı vatandaşlarımızın geri dönüşüm kutularına sığmayacak şekilde olan daha büyük iri malzemeleri kendi imkanlarıyla ya da Bodrum Belediyesine başvurarak buraya getirip teslim ettiği buradan da tekrar yetkili firmalara geri dönüşüm için teslim edilen bir alandır.” dedi.

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Şefi Nilay Karamustafaoğlu da tesis açıldığından bu yana iyi bir çalışma yürüttüklerini anlattı.

Geri dönüşüme kazandırılan atıkların diğer atıklarla karışmamasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Karamustafaoğlu, “Atık getirme merkezleri vatandaşların kolay ulaşımını sağladığı konumlarda olması vatandaşların rahat ulaşabileceği yerlerde olması önemlidir. Atık getirme merkezimize kurulduğu günden itibaren 850 ton atık kabulü yapılmış ve geri dönüşüm merkezlerine gönderildi. Son bir yılda ise 220 ton atık kabulü yapıldı.” diye konuştu.

Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Yönetim Şefi İsmail Can Karadağ da vatandaşların tesise ilgisinin arttığını belirterek, özellikle elektronik atıkları, tehlikeli atıkları, tarihi geçmiş ilaçları deterjan kutularını, deodorant kutularını, dezenfektanlar gibi tehlikeli atıkları da aldıklarını kaydetti.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Şefi Sercan Önal ise ilçe genelinde seyyar atık getirme merkezi kurmak için çalışma başlattıklarını bildirdi.

MUĞLA (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.