arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum’da bu sezon 1,5 milyon turist hedefleniyor..

Bodrum’da bu sezon 1,5 milyon turist hedefleniyor..
26 Mart 2023 12:07
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren turizmciler, ilçede bu yıl sezonun oldukça hareketli geçeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

Arena Bodrum Haber – Turizm sezonunun başlamasına az bir zaman kala ilçedeki butik oteller başta olmak üzere, 5 yıldızlı otellerde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Sektör temsilcileri ve çalışanlar yerli ve yabancı misafirleri en iyi ve kaliteli şekilde ağırlamak için çalışma yürütüyor.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, AA muhabirine, deprem nedeniyle ilk etapta turizm rezervasyonlarında bir durağanlık yaşandığını ancak iptallerin söz konusu olmadığını söyledi.

Herhangi bir uçak iptalinin de olmadığını ifade eden Dengiz, “Bunlar çok olumlu gelişmeler. Normal bir hayata dönmek için biraz zaman gerekiyor. O zamanı da çok iyi kullanacağız. Gelecek haftalarda rezervasyonlarda artış olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“İlçede depremzede sayısı 500’e düştü”

Depremin yaralarını Bodrumlu turizmciler olarak kapatmaya, acıları da dindirmeye çalıştıklarını ifade eden Dengiz, “Depremden etkilenenlerin yeniden normale dönmesi için devletimize olan güvenimiz tam. İlçede ilk aşamada 3 bin 300 olan depremzede sayısı şu anda 500’lere kadar düştü.” dedi.

Bodrum’da 215 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını anlatan Dengiz, şöyle konuştu:

“İngiltere, Rusya, Almanya ve Polonya ilçeyi tatil için en çok tercih eden ülkeler arasında. Bu ülkelerden turistleri ağırlayacağımızı tahmin ediyorum. Hava yolları ve seyahat acenteleri ile görüşmeler yaptık. İlk etapta bir milyon turist hedefini yakalamak istiyoruz. 26 Mart’ta Milas-Bodrum Havalimanı’nda İngiltere’den ilk misafirlerimizi ağırlayacağız. Misafirlerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Bodrum’daki otellerimiz tadilatlarını yaptı ve misafirlerini ağırlamak için hazır. 2023 turizm sezonunda 1 milyonun üzerinde hatta 1,5 milyon turist hedefine ulaşacağımızı ön görüyoruz.”

“Aldığımız rezervasyonlarla bu yazın iyi geçeceği umudundayız”

Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Dağoğlu da kendisinin de 6 Şubat’taki deprem felaketine Adana’da yakalandığını söyledi.

Türkiye’nin çok büyük bir felaket yaşadığını ifade eden Dağoğlu, “Deprem 11 ilimizde çok büyük yıkım ve can kaybına yol açtı. Ben de o tarihte deprem bölgesinde bulunuyordum. Depreme Adana’da yakalandım, ailemden can kaybı olmadı ama dostlarımızdan kaybettiklerim oldu. Türkiye güçlü bir ülke zaman içerisinde o bölgenin yeniden toparlanacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Otelcilik sektöründe 34 yıldır faaliyet gösterdiklerini bu yıl da yeni sezona hazırlandıklarını belirten Dağoğlu, şunları kaydetti:

“Depremden sonra Bodrum’daki otelciler ve bizde depremzedeleri otellerimizde ağırlayarak vazifemizi yapmış olduk. Otelimde 51 depremzede vatandaşımızı bir aydan fazla misafir ettim. Bir kaç gün önce ayrıldılar ve Muğla’ya yerleştiler. Bizler de onları bu süre içerisinde en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Deprem felaketinden özellikle çocukların çok etkilendiklerini gördüm. Bunlar bizi de çok üzdü. Türk insanı güçlü, atlatacaklardır ama Allah bir daha buna benzer şeyler yaşatmasın.”

Dağoğlu, “Sezon hazırlıklarımız hızlı şekilde devam ediyor. Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik bu yıl beklentimiz çok daha iyi. Turizm sezonuna da bayram itibarıyla başlamış olacağız. Türkiye diğer ülkeler içerisinde hem fiyat anlamında hem de turizm bölgesi olarak özelliğini koruyor. Aldığımız rezervasyonlarla da bu yazın da iyi geçeceği umudundayız.” ifadelerini kullandı.

MUĞLA (AA) – ALİ BALLI 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.