arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
BIST
8.996,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum’da Barış Ve Kardeşlik Rüzgarı Esti..

Bodrum’da Barış Ve Kardeşlik Rüzgarı Esti..
9 Mayıs 2022 21:04
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali” 7-8 Mayıs tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Meydanı’nda gerçekleştirildi. 

Arena Bodrum Haber –Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran ve festival komite üyeleri, Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali için Bodrum’a gelen Leros Belediye Başkanı Michael Kolias ve Kos Horokos Dans Topluluğu ile beraberindeki heyeti çiçeklerle karşıladı.

Kumbahçe Meydanı’nda 7 Mayıs Cumartesi günü başlayan Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali kapsamında kurulan çeşitli el yapımı hediyelik ürünler ile yöresel yemeklerin bulunduğu stantlar göz doldurdu. Festival gün içinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile iki gün boyunca devam etti.

Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi..

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kumbahçe Muhtarı Nil Taşkıran konuşmasında destekleri için Bodrum Belediyesi’ne ve Leros Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Festivale katılan Başkan Aras ve Leros Belediye Başkanı Kolias, dostluk ve barış mesajı verdi.

Cevat Şakir’in “merhabası” ile sözlerine başlayan Başkan Aras, “Karşı yakaya ve herkese merhaba. Bizler, hepimiz aynı kültürün, aynı toprakların, aynı coğrafyaların insanlarıyız. Bir araya geldiğimizde aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz problem yoktur diye düşünüyoruz. Bu kardeşlik, dostluk, barış sürdükçe hepimiz daha mutlu olacağız. Bu topraklarda çok daha mutlu yaşayacağız. İşte biz bu kardeşliğin, dostluk ve barışın temellerini sevgili meslektaşım Michael ile beraber üç yıldır atıyoruz. Kendisi üç yıl önce seçilmişti Leros’ta. O zaman tanıştık ve o gün bugündür çok iyi dostuz. Bizlerin dostluğu ülkelerin dostluğu anlamına gelir. Yerelde yapılan bütün girişimler genel siyasete de yansır diye düşünüyorum ve inşallah bu topraklarda hiçbir zaman savaş yüzü görmeyiz. Her zaman huzur içerisinde, barış içerisinde, demokrasi içerisinde yaşarız.”

Bodrum’da büyük bir hoşgörü ikliminin olduğunu ifade eden Başkan Aras, sözlerine şöyle devam etti:

Öncelikle Kumbahçe Geliştirme Güzelleştirme Derneği’ne çok teşekkür ediyorum. Sevgili Muhtarımın başkanlığında çok güzel bir etkinlik ortaya koydular. Biz de belediye olarak bu çalışkan insanlara destek olmakla mesulüz, sorumluyuz. Bence çok güzel işler oluyor Bodrum’da. Adına yakışır büyük bir dinamizm var şu anda, büyük bir hoşgörü iklimi var. Bodrum güvenli bir yerdir, Bodrum güzel bir yerdir. Tarihiyle, doğasıyla, güzel insanlarıyla pırıl pırıl bir kenttir. Onu bu şekilde korumaya çalışıyoruz. İnşallah geleceğe de çocuklarımıza da bu şekilde Bodrum’u taşıyacağız. Hep beraber sizlerin de desteğiyle sevgili hemşehrilerim. Tekrar iyi eğlenceler diliyorum. Michael’e, Kos’tan gelen sevgili misafirlerimize, sevgili Kadri Memiş ağabeyime -o da dernekten biliyorsunuz- sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkürlerini sunan Leros Belediye Başkanı Michael Kolias ise dostluk mesajları verdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın belediye başkanım, başkan yardımcılarım, misafirlerimiz, bütün Bodrum’daki arkadaşlarım. Benim için çok büyük bir mutluluk ve çok büyük bir onur, bugün dördüncü festivalde bulunmak, İki Yaka Bir Kıyı Kardeşlik Festivali’nde. Belediye Başkanım, arkadaşım, kardeşim Ahmet Aras’a çok teşekkür etmek istiyorum. Bodrum başkanı iki kıyının arasında bir köprü oldu. Bu dostluğun ilerlemesine çok büyük bir katkısı oldu. Ona her bakımdan teşekkür ediyorum. Bu masmavi denizin bizim aramızda bir arkadaşlık, kardeşlik, sevgi köprüsü olması gerek. Kardeşim Bodrum Belediye Başkanı ile beraber, her zaman bu yönden çalışacağız. Bizi birlikte tutan şeyler ayıranlardan çok daha fazla. Bugün şöyle bir öneri yapıyorum: İki belediye kardeş belediye olsunlar. Leros o kadar güzel bir tarihe sahip bir ada ki ve aynı zamanda bütün adalardan gelecek yatlara, teknelere hoş geldiniz diyebilecek bir gümrüğe sahip. Leros’un gastronomisi çok güzel. Konaklaması çok güzel. Sahilleri çok güzel. Ama her şeyden çok insanların yüreğindeki sevgi çok güzel. Size çok teşekkür ediyorum çünkü bu sıcaklığı Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ta, bütün belediye yönetim kurulunda ve herkeste görüyorum ve hissediyorum. Başarılar diliyorum, iyi şanslar diliyorum belediye başkanımızın bu zor görevinde. İki sene sonra, pandemiden sonra çok daha güzel, çok daha farklı bir Bodrum gördüm. Söz veriyorum ki iki kişi beraber her zaman çalışacağız. Hem Leros’un hem de Bodrum’un geleceği için, her zaman birlikte daha güzel şeyler yapmak için. Çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Kos Dans Topluluğu’nun gösterisi eşliğinde Başkan Aras’a antik dönemlerden bugüne barışı ve kardeşliği simgeleyen zeytin dalı hediye edildi.

Festival akışı içerisinde Bodrum Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları Topluluğu gösterisi, Bodrum Ege Dansları Sirtaki Topluluğu gösterisi, Sagapo Dans Topluluğu Sirtaki Gösterisi, Kos Horokos Dans Topluluğu gösterisi, Çanakkale Bir Deniz İki Yaka Kol Kola ÇAFAD Derneği sirtaki gösterisi, Bodrum K.T.D.D. Halk Oyunları Topluluğu gösterisi, Bodrum Yıldızları Sirtaki Topluluğu gösterisi,  Golden Life Dans grubunun sirtaki gösterileri ile çeşitli okulların öğrencilerinin ve Bodrum Halk Eğitim Merkezi’nin Bodrum yöresel halk oyunları yer aldı.

Ender Kasal ile Bodrum türküleri, Halil Bilkiç ile Bodrum yöresi müzikleri, Buzuki Fatih Orkestrası konseri, Bodrum’un yerel sanatçısı Aliko konseri, Didem Kasal Esentürk ve Esen Demirci konserleri ile Eyüp Karadağ rock müzik konseri gerçekleşirken Tasarımcı Maide Özgüç’ün “Bodrum Gelinleri Ağırlık Elbiseleri” defilesi ile Saloon Bodrum’un zumba performansı renkli görüntülere sahne oldu.

Hüseyin Yeter Şakar’ın yazdığı “Mazideki Bodrum ve Bodrumlular ile Meltemin Anatoli’ye Savurdukları” kitabı, Saner Gülsöker’in “Ayırın Develeri ve Bodrum’un Gayıkları” kitabı, Ayhan Ongun’un yazdığı “Nereye Baksam Acı” ile Şef Ahmet Çetin’in hazırladığı “Bodrum Tadında” kitapları kurulan stantlarda kitapseverlere imzalandı.

Festivalde Ali Şengün’ün “Eski Bodrum Fotoğraflarında İki Yakanın İzleri’ Sergisi ile Dilek Uslu’nun “Suret Yolculuğu” Kumbahçe festival alanında sergilenirken Bodrum Belediyesi 1. Artemisia Sergi Salonu’nda Ahmet Şenol’un “Halk Kültürü ve Etnolojik Ürünleri” sergisi yer aldı.

Akşam saatlerinde sahne alan Sanatçı Ziynet Sali, barışa ve dostluğa vurgu yaptığı konserinde Yunanca ve Türkçe olarak iki yakanın şarkılarını söyledi.  Ziyent Sali’nin seslendirdiği şarkılara dinleyiciler her bir ağızdan eşlik ederek eğlenceli saatler geçirdi.

Festivalin ikinci gününde katılımcılar, sahne sanatlarından performanslara, atölyelerden söyleşilere birçok kültür sanat alanından aktivitelere katıldı. Girit yemeklerinin orijinal lezzetleri, Bodrum’un geleneksel tatları ile buluştu. Festival, iki yaka arasında bir lezzet yolculuğu sundu. Koslu Şefler Kadri Memiş, Mihalis Potamusis ve Şef Ahmet Çetin eşliğinde yapılan workshopta peskimet ve özel Kos peyniri ile yapılan peksimetli gemici salatası, paskalya çorbası ile Zehra Denizaslanı’nın yine gemici usulü sıralı arapsaçı kurufasulyesi katılımcılara ikram edildi.

Festival, Kumbahçe Meydanı’nda düzenlenen Ersin Show ve Pınar Seli konseri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.