arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

BODRUM MANDALİNİ DAHİL, 15 ÇEŞİT SİRKEYİ EVİNDE ÜRETİYOR…

BODRUM MANDALİNİ DAHİL, 15 ÇEŞİT SİRKEYİ EVİNDE ÜRETİYOR…
6 Ocak 2019 12:30
A+
A-

Bodrum’un Yakaköy Mahalesi’nde yaşamını sürdüren ve 25 yıllık tekstil sektörü geçmişi bulunan evli bir çocuk annesi Pınar Güney (45), yaşamını sürdürdüğü evinin büyük bir bölümünü, sirke yapımı ve fermente süreci için kullanıyor.

Raflarda satılan sirkeleri tüketmek yerine, ailesi için sirke yapmaya karar veren Güney, yaklaşık 5 yıl önce bu düşüncesini geliştirdi. Hem çocuğuna hem de yakın çevresine ev sirkesi yediren Güney, hukukçu olan eşi ve 10 yaşındaki oğluyla yaşadığı evinde yakın çevresi için tadım günü düzenledi.

Güney, davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Güney, Bodrum mandalinası başta olmak üzere birçok meyveden elde ettiği sirkelerinin yapım aşamasını uygulamalı olarak gösterdi. Etkinlikte ayrıca, evinin bir odasında bulunan ve fermente sürecinde kavanozlarda beklemeye bırakılan meyve sirkelerinin de tadımı gerçekleştirildi. Sirkelerin tadına bakan davetlilerin oldukça şaşırdığı ve etkilendiği gözlendi. Pınar Güney, yaptığı açıklamada, ev sirkesini ilk olarak ailesi için yaptığını ancak çevresinden de talep görmesi üzerine bu işi ilerlettiğini söyledi. Evinin bir odasını ev sirkeleri için ayırdığını belirten Güney, “Sirkenin son derece faydalı olduğu ve fermente sirke üretmemiz gerektiğini bildiğim için bu işe başlamaya karar verdim. Raflardan tüketmek yerine kendim yapmayı tercih ediyorum.” dedi. Sirke üzerine internette çok araştırmalar yaptığını ifade eden Güney, şekerli olan tüm meyvelerden sirke olabildiğini aktardı.”Elma, üzüm, nar, portakal, mandalina, zencefil, limon, kivi, karpuz ve kavun gibi aklınıza gelebilecek her şeyden sirke olabilir. Küçük adımlarla yeni sirkeler de gelecek. Evimin bir köşesini sirkelere ayırdım. Çevreme ve arkadaşlarıma yaptığım sirkeleri gösteriyorum. Onları da teşvik ediyorum. Tarımımıza sahip çıkmalıyız. GDO’lu ürünler tüketmemeye dikkat etmeliyiz. Elimizde ne varsa onu kullanmaya gayret etmeliyiz. Sirke yapmak çok kolay ancak sabır göstermeliyiz. 20 gün bekletmemiz gerekiyor, bu süreçte yavaş yavaş fermente oluyor.”Güney, şuan için herhangi bir satış yapmadığını ancak, hedefinin ilerleyen süreçte sirkelerinin organik ürünlerin arasında yer almasını sağlamak olduğunu da vurguladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.