arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

BODRUM KENT KONSEYİ 3. DÖNEM SEÇİMLERİ YAPILDI…

BODRUM KENT KONSEYİ 3. DÖNEM SEÇİMLERİ YAPILDI…
7 Temmuz 2017 08:21
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi, 3. dönem seçimli olağan genel kurulunu dün yaptı. Genel kurulda mevcut başkan Mustafa Demiröz, yeniden başkanlığa seçildi.

Dün öğleden sonra saat 12:00’de başlayangenel kurul oyların sayılması ve sonuçların açıklanmasıyla 19:0’da sona erdi. Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmasını yapan başkan Mustafa Demiröz, şunları söyledi:
“Bildiğini gibi kent konseyleri bir beldede veya ilde sivil toplum örgütlerinin en çatı organıdır. Bizler bu çatı organını layık olduğu şekilde yönetmek, idare etmek için çaba sarf ettik. Buradaki başarımız sizlerin takdirleridir. Bugüne kadar elini taşın altına koyup ta bu gibi sivil toplum örgütlerinde görev almış bütün arkadaşlarıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu tür organlarda görev alıp hizmet edecek olanlara da başarıla diliyorum. Yönerge üzerinde birkaç söz söylemek istersem, kent konseylerinin kuruluşundan itibaren bir takım eksikliklerinin ve noksanlıklarının olduğu herkesin malumudur. Kent konseylerinin kendi başına bir kanuna dayanan bir tüzel kişiliği yok. Belediye kanununa dayanarak yapılmış organlardır ve yönetmelikle idare edilmektedir. Ama bu yönetmelik de günün şartlarına veya kent konseyi gibi bir yapının tam olarak işlevselliğini sağlayacak bir yönetmelik şekli değildir maalesef. O bakımdan yönetmelikteki eksiklikler veya uygulamadaki eksiklikler, kusurlar, yanlışlar ancak yönergelerle düzeltilebiliyor. Biz de işlevsellikteki bu aksaklıkları giderme açısından bir takım yönerge değişikliklerini onayınıza sunacağız. Ümit ediyoruz ki bu değişiklerle kent konseyleri daha işlevsel, daha etkin konuma gelebilirler.”

Ardından kent konseyinin yönergesinde yapılmak istenen değişiklikler görüşüldü. Görüşme sırasında zaman zaman fikir ayrılıkları yaşandı. Oylama sonunda önerilen yönerge kabul edildi.

Daha sonra ise Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin seçimine geçildi. Mustafa Demiröz’ün tek aday olarak katıldığı seçimde oy çokluğu ile yeniden Bodrum Kent Konseyi Başkanı oldu.

Yürütme Kurulu Asil üyeleri şu isimlerden oluştu: 

Başar Bıyıklı, Meral Saraçbaşı, Lon Briet, Abdulkadir Sevindik, Ayhan Ongun, Hüseyin Sağkal, Kemal Özyurt, Mehmet Çilsal, Yaman Olgaç, Firdevs Şengül, Yılmaz Çinçik, Yaşar Çelikan ve Figan Erozan Şendikmen.

Yürütme Kurulu Yedek üyeleri ise şu isimlerden oluştu: 

Rezzan Şebin, Gökhan Türker, Tuna Işın, Veysel Yapıcı, Halil Köse, Levent Kalyon, İzzet Avni Kayahanlı, Nihat Gençosman, Halil Özyurt, Şenol Cömert, Mustafa Duru, Gönül Demirel ve Turgay Yener.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.