arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3869
EURO
35,2153
ALTIN
2.326,10
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

GÜNBATIMI SÖYLEŞİLERİNDE EKONOMİ KONUŞULACAK

GÜNBATIMI SÖYLEŞİLERİNDE EKONOMİ KONUŞULACAK
18 Ocak 2017 11:24
A+
A-

 

Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği tarafından her ay düzenlenen Günbatımı Söyleşileri, bu kez ekonominin nabzını tutacak.

Bodrum’daki Herodot 3. Yaş Akademisi Derneği, yılın ilk Günbatımı Söyleşileri etkinliğinde ekonomiyi mercek altına aıyor. Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği-BESİAD’ın da katkısıyla 18 Ocak Çarşamba günü (bugün) düzenlenecek söyleşinin konukları, Sabancı Hollding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zafer İncecik, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in Danışmanı Gürtay Kıpçak ve emekli diplomat Erdil Ünsal olacak. “Ekonomiye Güncel Bakış” konulu söyleşide, Türkiye ve dünya ekonomisi masaya yatırılacak.

Hamdi Topçuoğlu’nun moderatörlüğündeki söyleşi Otel Karia Princess’da saat 17.30’da başlayacak.

GÜRTAY KIPÇAK VE ZAFER İNCECİK KİMDİR?

Gürtay Kıpçak, meslek hayatına Tercüman gazetesinde spor muhabiri olarak başladı. Daha sonra girdiği Coca Cola firmasında uzun yıllar çalışan ve  üst düzey yöneticilik yapan Kıpçak, Coca Cola’nın Avrasya ve Afrika Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü görevine kadar yükseldi. Gürtay Kıpçak 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle emekliye ayrıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zafer İncecik, Avusturya ve Almanya’da yarı iletken tekniği konusunda yayımlanmış makale ve patentleri bulunan bir bilim insanı ve iş adamı. Yaptığı çalışmalar nedeniyle Avusturya ve Almanya’da Büyük Şeref Madalyaları ile onurlandırıldı.

Erdil Ünsal, 1966 yılında, iktisat dalında yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra DİE-Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde memuriyete başladı. ABD ve İngiltere’de istatistik konusunda yüksek lisans diploması çalışmalarında bulundu.

1971 yılında Nihat Erim hükümeti zamanında kurulan Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı’nda çalışmaya başladı. 1975-78 yılları arası İsviçre/Bern T.C. Büyükelçiliği’nde Ekonomi ve Ticaret Müşavirılığı yaptı. Mısır/Kahire ve Irak/Bağdad Ticaret Fuarı Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Irak-İran savaşı sırasında bir ara 1985-86 yılları arası 2 yıl özel sektör firması İzmir İZDAŞ Holding’in yurtdışı büro müdürlüğünde bulundu.

“Gelişen Ülkelerde İhracat Finansmanı” ve “Körfez Krizi Öncesi ve Sonrası İhracatçılar İçin Bilgiler” mesleki kitapları ile “Öykülerimi Tanıdık Bulacaksınız”, “Şiirsel Mizahi Öykülerim”, “Hiciv Tadında Şiirlerim”,”Köye Dönüş” ve “Anlaşamadan Anlaşmak” adlı basılı yayınları vardır.

Toplam 37 yıllık hizmetten sonra, 2002 yılında Başbakanlık Müsteşar Başdanışmanı iken emekli oldu. Bodrum’da yaşamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.