arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı Açıldı..

Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı Açıldı..
24 Ağustos 2022 22:14
A+
A-

Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, BODTO, MİTSO, BODER destekleri ile DEMOS Fuarcılık tarafından düzenlenen Bodrum Çağdaş Sanat Fuarı’nın 2. Edisyonu, Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen prömiyer ve kokteyl ile sanatseverlerle buluştu.

Arena Bodrum Haber – Büyük bir katılımla gerçekleştirilen açılış törenine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, MİTSO Başkanı Reşit Özer, DEMOS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, Fuar Danışmanı Zeynep Göztepe, oda başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve fuara katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunan DEMOS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan, Bodrum’da yaşayan sanatseverlerin fuara olan ilgisinin gerçekten çok güzel olduğunu söylerken, 28 Ağustos akşamına kadar sürecek fuarın Bodrum için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

“Bodrum her zaman sanatla, kültürle anılacak”

Böyle büyük bir organizasyona belediye olarak ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’un ismi her zaman kültürle, sanatla anılacak diye düşünüyoruz. Umuyorum ki bundan sonraki fuarlarımız da böyle güle oynaya başlar ve devam eder. Fuara katılan bütün sanatçılarımıza hoş geldiniz diyoruz. Sanatçılarımızın işini kolaylaştırmak için belediye olarak biz her zaman buradayız.” diye konuştu.

Beklentinin çok üzerinde bir organizasyonla karşılaştığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Katılım, kalite ve ilgi olarak göğsümüzü kabartacak bir tabloyla karşılaştım. Burada olmaktan ve bu havayı sizlerle birlikte koklamaktan son derece mutluyum. Milas Belediyesi olarak bu fuarın geleneksel bir hale gelmesi noktasında önümüzdeki yıllarda biz de destekçiler içerisinde olmayı her zaman arzularız.” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum’un kardeş kentleri olduğunu söylerken kardeş kentte düzenlenen böylesi güzel ve özel bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Sanatsal etkinliklerin Bodrum’un marka değerinin korunmasına ve güçlendirilmesine fayda sağladığını ifade eden Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, “Bir markanın değeri onu bir defa tanıtıp yükseklere çıkarıp orada bırakmak değil, hep yukarıda tutmakla ölçülebiliyor. Bodrum markasını en tepede tutmak adına bazı şeyleri sürekli hatırlatacağız. Bu açıdan sanat Bodrum’a en yakışan faaliyetlerden. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını Bodrum’da sanatseverlerle iki edisyonda bir araya getirmeyi hedefleyen ve ilk edisyonu temmuz ayının başında gerçekleşen fuarın ikinci edisyonu, 28 Ağustos Pazar gününe kadar yaklaşık 60 galeri, yurt içi ve yurt dışından 500 sanatçı ile koleksiyonerler ve sanatseverleri ağırlayacak. Fuarda klasik, modern ve çağdaş sanatçıların resim, heykel ve enstalasyon çalışmalarının yanı sıra plastik ve görsel sanatlara ilişkin üretim ve canlı performanslar da bulunuyor.

Fuar boyunca ziyaretçiler; ana fuar alanı olan Herodot Kültür Merkezi’nde daha iyi bir gelecek için HELPZONE / WEGLOBAL (Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı) tarafından düzenlenen ‘Çocuk, İklim ve Sanat’ seminerinin yanı sıra; canlı müzik ve modern dans performansları, sanat temalı etkinlikler, çocuklar ile birlikte gerçekleşecek olan iklim dostu aktiviteler, fuar alanında alt katta yer alan BAF CAFÉ’de dünyanın en eski (1862) kahve markasının ikramları ile sanat sohbetlerine katılabilecekler. Ayrıca; doğal mandalin lokumu, gazoz ve kolonyası ile ünlü ‘Bodrum Yadigarı’, coğrafi işaretli ve uluslararası ödüllü ‘Milas Zeytinyağları’nı tadabileceğiniz “Anatolie Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperati” nin özel standı, lokal üreticilerden özel yapım katkısız dondurma, şarap ve bira tadımı, lokal el sanatları gibi Bodrum’a ve yöreye özgü markaların tanıtımı ve satış noktaları ile dört gün boyunca Herodot Kültür Merkezi’nde renkli bir sanat deneyimi yaşayacaklar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.