arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Yeni Sergi Salonları Açıldı…

Yeni Sergi Salonları Açıldı…
2 Ağustos 2020 10:45
A+
A-

Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, iki yeni sergi salonu hizmete girdi.

Arena Bodrum Haber –  Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ve Hilmi Uran Meydanı’nda bulunan asırlık iki belediye mülkü sergi salonuna dönüştürüldü.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un merkezinde yer alan bu tarihi iki binanın, kültür ve sanat için hizmet verecek olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

I. Artemisia ve Mausolos adlarının verildiği sergi salonları, Tomur Atagök, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Yavuz Tanyeli, İrfan Aydın ve Nezih Çavuşoğlu gibi usta sanatçıların eserlerinden oluşan ‘Karma Sergi’ ile sanatseverler ile buluştu.

Açılış törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Hüseyin Tutkun, Tayfun Yılmaz ve Ummahan Yurt, belediye meclis üyeleri, serginin küratörlüğünü yapan Prof. Dr. Kıymet Giray, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eser sahipleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Asırlık iki tarihi binada gerçekleştirilen ilk Karma Sergi’nin açılış konuşmasını Başkan Aras gerçekleştirdi.

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacaklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Aras; “Ben Bodrum’un hep kültür ve sanatla yoğrulması ve o şekilde anılması gerektiğine inandım. Bunun için çalışmaya da devam edeceğim. Çünkü bazen Bodrum kendisini ifade etmekte zorlanıyor. Biz sizlerin de desteğiyle Bodrum’u kültür ve sanat kenti yapmaya kararlıyız. Bodrum anılırken öncelikle kültür ve sanat kenti denilecek ve diğer güzellikleri de sonradan gelecek. Bodrumumuzu bir taraftan doğasıyla, mimarisiyle, doğal dokusuyla korurken diğer taraftan da geleneğini ve kültürünü de geleceğe taşımak için uğraşıyoruz. Özellikle Bodrum’un geleneğini yansıtan yapılar var. Geç Osmanlı genç Cumhuriyet dönemi yapıları var ve şu anda onlardan birisindeyiz. Bodrum bu mimari yapısıyla insanların aşık olduğu bir kentti. Zamanla biraz örselense de elimizde hala ciddi bir potansiyel var. biz bunlara ne kadar sahip çıkıp yaşatabilirsek, geleceğe taşıyabilirsek kültürümüzü yaşatmış olacağız. Bugün o binalardan iki tanesini kamuya açtık. Eskiden bu iki bina kiradaydı ama artık biz dedik ki bu mülklerimizi kamuya açık tutalım ve halkımız buralardan faydalansın. En azından belediye mülkleri ticarethane değil de halkın ve kamunun kullandığı tesisler haline gelsin diye düşüncemiz var. Önümüzde bitmek üzere olan bir kent müzemiz var, yakında orası da Bodrum’un kent müzesi, dijital arşiv ve kent hafızası olarak Bodrumumuza kazandırılmış olacak. Bugün bu sergide yer alan eser sahiplerine minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum, çok değerli sanatçılar bizlerle eserlerini paylaştılar. Sergini küratörlüğünü yapan Prof.Dr.Kıymet Giray hocamıza da teşekkür ediyorum, hızlı bir şekilde bu sergi ile buluşmamızı sağladı. Yine bu salonların Bodrum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Serginin küratörlüğünü yapan Prof.Dr. Kıymet Giray da şunları söyledi: “Büyük bir heyecan içerisindeyiz. Çok önemli bir yerde, Bodrum’un kalbinde iki sergi salonunu açmak ve sanata adamak kolay iş değil. Bu sebeple sayın başkan Ahmet Aras’a ve belediyenin diğer yetkililerine şükran borçluyuz. İki salon birden bizim kalbimizin attığı yer olacak. Çünkü burada sadece sergiler dğeil, büyük sanat etkinlikleri de bodrum ile buluşacak. Bodrum’un kültür dokusunu yeniden çağdaş sanatla buluşturacağız. Bu iki salonda düzenlediğimiz sergilerin eser sahipleri çok değerli sanatçılarımız. Buraya seçmiş olduğumuz sanatçılarımızın bir ortak paydası var. Hepsi Bodrum’da yaşıyor ve Bizim gibi Bodrum’a aşıklar.”

Konuşmaların ardından önce Mausolos daha sonra da I.Artemisia sergi salonlarında kurdela kesilmesiyle serginin ve iki yeni sergi salonunun açılışı gerçekleştirildi. Karma Sergi 29 Ağustos gününe kadar her gün 13.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Bodrum belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan sergi salonları yıl boyunca çeşitli sergilerin yanı sıra, sanatsal ve kültürel pek çok faaliyetin de ev sahipliğini yapacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.