arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
ALTIN
2.509,77
BIST
9.524,59
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
19°C
Bodrum
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BODRUM BELEDİYESİ MÜLKLERİNDEN 16 MİLYON LİRA ALACAKLI…

BODRUM BELEDİYESİ MÜLKLERİNDEN 16 MİLYON LİRA ALACAKLI…
4 Ekim 2019 20:15
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, meclis belediyeye ait mülkler ile ilgili şimdiye kadar 873 haciz işlemi başlattıklarını açıkladı!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye mülkleri ile ilgili konuşarak “Buradan açık bir şekilde söylüyorum, hiç kimseye belediye dükkanını bin liraya kiralayıp 10 bin liraya başkasına kiralamasına da izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Aras, belediyeye ait mülkler ile ilgili 873 haciz işlemi başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Bodrum Belediyesi Meclis Toplantısında belediye mülkleri ve kiracıları ile ilgili konu yine gündeme geldi. Toplantının başında belediye mülkleri ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahseden Aras, kira sözleşmesi sona eren işyerlerine tebligat gönderilmeye başladığını ve bundan sonra kiralamanın 2886 sayılı ihale kanununa göre ihale ile yapılacağını söyledi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kira alacaklarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

“Belediye mülklerimizin hepsinin üzerinde çalışıyoruz. Bu mülklerimizin 2886 sayılı ihale kanununa göre ihale edilmesi gerekiyor. Çünkü bazıların encümen kararı ile uzatılıyordu, bazıları hala işgaliyede duruyordu, bazılarının süresi bitmişti. Ancak Sayıştay’ın bulgusuna göre ve yasal mevzuatın gerektirdiğine göre bunlar ihale edilecek. O yüzden biz belediye mülklerinde bu şartları şu anda gösteren vatandaşlarımıza, dükkan sahiplerimize tahliye yazısı yazıyoruz. Bu, hemen tahliye edin demek değildir. Bu, biz burayı ihaleye çıkacağız demektir. İçinde olan vatandaşlarımızdan bir taahhütname alacağız, eğer ihaleyi kaybedersem çıkacağım diye, o şekilde ihaleye çıkacağız. Ama tabiî  ki bunları kesinlikle çantacılara, rantçılara kurban etmeyeceğiz. Orada bir ihale yapılırken o dükkan 50 yıldır kuyumcu ise yine kuyumcu olarak ihaleye çıkılacak. 10 yıldır, 20 yıldır esnaf odasına kayıtlı, mesleği kuyumcu, sertifikası var, bu şekilde çıkılacak. Biz gelip de orada ihalecilere oraları yedirmeyiz. Buradan açık bir şekilde söylüyorum ama hiç kimsenin de belediye dükkanını bin liraya kiralayıp 10 bin liraya başkasına kiralamasına da izin vermeyeceğiz. Bu çalışmalar bunun için yapılıyor. Bir sürü alt kiracı tespit ettik. Şeffaflık komisyonumuz zaten bu konuda çalışıyor. Arkadaşlarımıza gerekli brifingler her zaman veriliyor. Biz bunların önüne geçeceğiz. O yüzden bu çalışmaları yapıyoruz ama bazı mülkleri de belediye olara biz tasarrufumuza alacağız. Oraları halka açacağız.”

244 İşletme kira borcunu ödemiyor…

Şu an itibariyle kira borcunu ödemediği tespit edilen toplam 244 işletme bulunduğunu ve bu işletmelerden tahsil edilmesi gereken toplam kira bedelinin 15 milyon 926 bin 88 lira olduğunu ifade eden Ahmet Aras, “Düşünün, bu bir kamu kaynağıdır. Biz şu anda bu kamu kaynağını kullanamıyoruz. İşte biz bunun için bunları yapıyoruz. İşler sonuçlandığında sizlere bilgilendirme yapacağız. Şu anda Bodrum Belediyesi’nin mali disiplinin oluşturuyoruz.”

873 Haciz işlemi başlattık…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “873 haciz işlemi başlaştık. Bunlarda da 17 milyonluk bir haciz söz konusu. Cari Yıl Tahsilat Tahakkuk Oranını %28’den %73,70’e çıkarttık. Biz geldiğimizde 350 bin TL olan tahsilat oranı şu anda 1,5-2 milyon liralara ulaştı. Biz bu sayede maaşları gününde ödeyebiliyoruz, yatırım yapabiliyoruz ve belediyenin borç yükünü azaltabiliyoruz” dedi.

Yorumlar
  1. Aysel dedi ki:

    Eski yönetim güzel yemiş .dükkanları ucuza vererek,alt kiracıya kiralanmasına göz yumarak,kiraları tahsil etmeyerek şahsi çıkarlar-avantajlar sağlamışlar.

    Utanmadan yeni başkanı suçluyorlar,hem de komik ithamlarla.niye bodrumda iskender caddesi varmış da niye mavzolos caddesi yokmuş.
    Uzun yıllar başkanlık yapan Kocadan niye mavzolos caddesi ismini vermemiş veya bu konuda CABA göstermemiş acaba.
    Muhalifler komik ve cahilsiniz