arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum Belediyesi Kaçak İnşaat ve Hafriyata Geçit Vermiyor…

Bodrum Belediyesi Kaçak İnşaat ve Hafriyata Geçit Vermiyor…
24 Kasım 2021 10:43
A+
A-

Bodrum Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kaçak yapı ve hafriyat dökümü yapan kişilere göz açtırmıyor.

Arena Bodrum Haber – Drone ile yapılan denetimde bir inşaat firmasının kamu alanına kaçak hafriyat döktüğünü tespit eden ekipler, hafriyat kaldırılana kadar inşaatı mühürledi. 

Bodrum Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kazı, hafriyat uygulamalarının yanı sıra, belediyeye gelen ihbarları da değerlendirerek, kaçak yapı ve hafriyat ile kirliliğe izin vermiyor.

Beş konteyner mühürlendi..

Kamu adına önemli bir görevi yerine getiren Belediye ekipleri, bu çerçevede önceki gün yaptıkları denetimlerde İslamhaneleri Mahallesi 119 Ada 9 parsel numaralı taşınmaz üzerindeki inşaata ait olduğunu tespit ettikleri kamu alanı içerisine konulan  beş adet konteynırı, Yapı Tatil Zaptı ile mühürledi.

Dronlu takip..

Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda bir inşaat firmasının kamu alanına hafriyat döktüğü tespit edildi. İnşaat alanında, Belediye Harita Birimi ekiplerinin yaptıkları drone ile tespitleri sonucunda döküm yapılan alan belirlenerek tutanak altına alındı.

Kaçak inşaat tutanakla durduruldu..

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, İnşaat firmasının döktüğü hafriyatı kaldırana kadar parsel üzerindeki inşaat faaliyetlerini durdurma tutanağı ile durdurdu. İmar ve Kıyı Kanunlarına muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kazı alanlarının tespiti gibi çevre suçlarının belirlenmesi ve belediyeye gelen ihbarların değerlendirilmesi konularında aktif şekilde görev alan Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bodrum genelindeki şantiyelerde denetimleri aralıksız sürdürüyor.

Zabıta takipte..

Ayrıca belediye zabıta ekipleri de, yarımada genelindeki tüm şantiye alanlarında, çevreye ve geçiş güzergahlarını kirleten uygulamalara, mesai saatleri dışındaki çalışmalar ile ruhsat tabelası kontrolü başta olmak üzere birçok konuda denetimlerde bulunuyor. Yapılan denetimlerde olumsuzluklarla karşılaşılan şantiyelerde ilgili firmalar hakkında işlem uygulanmak üzere tespit tutanağı tutulurken, eksikliklerin giderilmesi için verilen ikaz tutanaklarının da takibi yapılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.