arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5586
EURO
34,8845
ALTIN
2.429,96
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

BKK ve DSİ “SU” İçin Buluştu…

BKK ve DSİ “SU” İçin Buluştu…
28 Eylül 2020 09:09
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi “Su Çalışma Grubu” heyeti Bodrum’un su sorunlarıyla ilgili olarak Aydın’da DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter’i ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Prof. Dr. Hulusi Barlas, Eftal Köklü ve Gürol İnan’dan oluşan heyet, Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu adına, Bodrum’un akut hale gelmiş bulunan içme suyu hattı patlakları ve gittikçe artan su ihtiyacı açığı konularında DSİ 21. Bölge Müdürü Göktuğ İlter ve Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Köse ile görüş alışverişinde bulundu.

Sorumluluk alanı Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan DSİ 21. Bölge Müdürlüğünde yapılan görüşmede Bodrum içme suyu hattında son beş yılda meydana gelen 2000’e yakın patlamaların Bodrum halkı için oluşturduğu riskler, su sıkıntısı, ekonomik ve sosyal hayata verdiği zararlar ayrıntılı şekilde iletildi ve durumun artık sürdürülemez hale geldiği belirtildi.

BORU HATTI SORUNU KARMAŞIKLAŞIYOR AMA HIZLI ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN..

İlker, sorunun temellinde; Proje, ihale şartnamesi, imalat, malzeme seçimi ve yer yer işletme hatalarından kaynaklanması yüzünden çözüm yolunda bazı zorluklarla karşılaşıldığını, ayrıca mahkeme kararının yüklenici ve mevcut imalatın işletme sorunlarından kaynaklandığı, bu yüzden paydaş kurumlar arasında karşılıklı anlayış ve hızlı iletişimle çözümün kolaylaştırılması gerektiğini belirtti. Burada özellikle DSİ ile MUSKİ’nin daha sıkı iş birliğine ihtiyaç duyulmaktadır. Geçmişten çok geleceğe bakarak, daha açık bir ifadeyle konuyla ilgili tüm paydaşlar arasında bir “Boru Hattı Barışı” temelinde başlatılacak sinerjik bir iş birliğine gerek bulunmaktadır. Böylelikle oluşacak dayanışma ortamı sayesinde sorunun çözümü mümkün görünmektedir.

Bodrum ile ilgili olarak öncelikle içme suyu hattındaki sorunlara ve sel baskınlarına çözüm bulmaya odaklandıklarını vurgulayan İlker, “Bunların yanında sürekli artan Bodrum nüfusu için yeni su kaynakları aranması da sürdürülüyor. Yakın bölgede yeni barajlar, Ekinambarı gibi yeraltı sularının arıtılması da DSİ’nin planlama çalışmalarında yer alıyor. İhale yapıldığı ancak hukuki süreçlerin devam etmesi nedeniyle delillerin kaybolması riski gerekçesiyle ihalenin iptal edildiği, tekrar ihale yapılsa bile imalat sürecinin en az 3 yıl sürebilecek bir durum söz konusu” dedi.

BODRUM SU SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN SİNERJİK İŞ BİRLİĞİ

Görüşme sonunda Bodrum su sorunuyla ilgili DSİ Genel Müdürlüğü, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve MUSKİ paydaşları arasında sinerjik bir iş birliği oluşturularak içme suyu boru hattı ile ilgili sorunların öncelikli çözümü için Kent Konseyi Su Çalışma Grubu’nun daha aktif rol alması, paydaşlar arasında yatay ve dikey iletişimin artırılması, sorun akut hale geldiği için önümüzdeki zamanın çok iyi değerlendirilmesi konularında görüş birliğine varıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.