arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3310
EURO
35,0618
ALTIN
2.285,03
BIST
8.986,55
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Bisiklet Alırken Cevaplamanız Gereken “3 Soru”

Bisiklet Alırken Cevaplamanız Gereken “3 Soru”
6 Haziran 2022 14:10
A+
A-

Havaların ısınmasıyla birlikte, bisiklete olan talep de arttı. Ancak doğru bisikleti almak hem sağlığımız, hem keyfimiz hem de cebimiz için oldukça önemli.

Arena Bodrum Haber – Bütün beklentilerinizi karşılayacak bir bisikletin fiyatı çok pahalı olmak zorunda değil. Eğer şu 3 soruyu kendinize sorar ve cevaplarınıza göre tercih yaparsanız sizin için en doğru bisiklete sahip olabilirsiniz.

Bisiklet hem uygar hem de çevreci bir ulaşım aracı olması ile içerisinde bulunduğumuz bu salgın sürecinde ülkemizde ve dünyada oldukça popüler bir hale geldi. Oldukça sağlıklı bir spor çeşidi olan bisiklet sürmek hem ulaşım için hem de sosyalleşmek için insanların vazgeçilmezi haline geliyor. Ancak birçok kişi yanlış bisiklet seçimi yüzünden bisikletten soğuyor veya vazgeçiyor. Doğru bisiklet seçimi bisikletten maksimum keyif alabilmeniz ve omurga yapınızın sağlığı için de en önemli şart.

Çok çeşitli kullanım amaçları için birbirinden çok farklı özelliklere sahip bisikletler var. Arazi ve bozuk yollarda kullanım için dağ bisikletleri, düz yolda performans tutkunlarına özel yol bisikletleri, uzun tur meraklılarına özel tur bisikletleri, şehir içinde ulaşım kolaylığı sağlayan şehir bisikletleri… Ve son olarak gelişen teknolojiyle hepimizin en çok merak ettiği e-bike’lar. Türkiye’nin en büyük bisiklet üreticisi Bisan’ın Fabrika Müdürü Ali Koca’ya göre seçeceğiniz bisiklete karar verirken öncelikle kendinize şu üç soruyu sormanız gerekiyor:

Bisikletinizi ne amaçla kullanacaksınız?

Eğer form tutmak için antrenman yapıp, yarışmalara katılmak istiyorsanız yol bisikleti; günübirlik kısa yolcular için seçim şehir bisikleti, bozuk yollarda macera yaşamak istiyorsanız dağ bisikleti seçmelisiniz. Eğer amacınız işe ya da okula gitmek, bu arada toplu taşıma araçlarını rahatça kullanmak ise en uygun seçim katlanır bisiklet olacaktır. Düz ve uzun yolunuz varsa, rampa çıkışlarında kolaylık istiyorsanız sizi çok da yormayan elektrikli bisiklet yani son zamanların en popüleri e-bike’ı tercih edebilirsiniz.

Nasıl bir bölgede yaşıyorsunuz?

Bisikletlerdeki vites ve dişli oranları bisiklet seçiminde bir başka önemli madde.  Yaşadığınız bölgenin özelliklerine göre vites sayısına karar vermelisiniz. Eğer dümdüz bir yerde yaşıyorsanız büyük dişlilere ve yüksek vites sayısına sahip bir bisiklete ihtiyacınız olmaz. Tam tersi bol yokuşlu bir yerde yaşıyorsanız küçük dişlilere sahip ve az sayıda vites sayısına sahip olan bir bisiklet gerekir. Yanlış vites seçimi bisiklet kullanımınızı zorlaştıracak ve bir süre sonra sizi bisikletten uzaklaştıracaktır.

Hangi ölçülerde bisiklet almalıyım?

Her bisiklet belirli kadro boylarında üretilir. 2 teker, koltuk, pedallar ve sele arasındaki dörtgen kadro boyunu belirler. Bu nedenle bisiklet alırken kadro boyunun vücut ölçülerinize ve kilonuza uygun olması çok önemlidir. Kadro boyu kişinin boyunun uzunluğuna göre değil iç bacak uzunluğuna göre belirlenir. Kullanıcının boyu, kilosu, kol ve bacak uzunluğu gibi ölçütler doğru kadro boyunun belirlenmesini sağlar. En doğru seçim için profesyonellerin de tercih ettiği “bike fitting” adı verilen analitik ölçümlemeler yapılabilir. Uygun olmayan kadro boyuna sahip bir bisikleti kullanmak; bacak, omuz ve boyun ağrılarına, kasların yanlış gelişmesine uzun süreli kullanımlarda ise geri dönüşü olmayan sakatlıklara yol açabilir.

Bu soruların cevabını verdikten sonra en doğru bisikleti almak için hazırsınız demektir. Ancak bisikletin seçimi kadar nereden alınacağı da bir o kadar önemli. Bisiklet mekanik bir araç olduğundan, vites, fren ve kadro gibi hayati önem taşıyan donanımların kalitesi kurumsal markalarda garanti ve servis hizmeti kapsamında sunulur. Ayrıca bisikleti satın alırken sizinle ilgilenen kişinin uygun bisiklet seçimi konusunda eğitim görmüş uzman biri olması gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.