arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” Utku Erişir İle Sahnede…

“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” Utku Erişir İle Sahnede…
14 Nisan 2022 18:05
A+
A-

16 – 20 Nisan tarihleri arasında “Balıkçı Yaşıyor” Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı programlar yer alıyor.

Arena Bodrum Haber – Bunlardan biri ise tiyatro sanatçısı/yazar Utku Erişik’in ‘Bir “Merhaba” Yaraşır’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu. Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Müzesi iş birliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda her sene Nisan ayında düzenlenen Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri bu yıl da dolu dolu bir programa ev sahipliği yapıyor.

20 Nisan 2022 Çarşamba günü Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde saat 20.00’da başlayacak. Tiyatro gösteriminin ardından kapanış ve plaket töreni gerçekleşecek.

Utku Erişik, Halikarnas Balıkçısı’nı ve tek kişilik oyununu şu cümlelerle açıklıyor:

“Halikarnas Balıkçısı, Anadolu’nun yetiştirdiği Yunus, Köroğlu, Pir Sultan gibi ölçüye sığmaz, eşine rastlanmaz bir ses, bir soluktu. Bu sesi bir tek söz, bir selamla dile getirmek ve geleceğe yansıtmak yollarını buldu. ‘Merhaba’sını ağzımıza bir bayrak gibi verdi.”

Böyle diyordu Azra Erhat, Halikarnas Balıkçısı için…

Bu bayrak, uygarlıklar beşiği Anadolu’nun yalnızca kendi insanına değil, tüm dünyaya güçlü bir seslenişiydi. Arşipel’in rüzgârı ile dalgalandı, Halikarnas Balıkçısı’nın ellerinde bugünlere taşındı.

“Sürgün” dilimizde bir “ceza”yı anlattığı kadar, “filiz” anlamına da gelmektedir. Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün”ü, Bodrum’un gök ve deniz mavisine bir insanlık filizi gibi uzanmış, yeri göğü sarmıştır.

Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik, “BİR ‘MERHABA’ YARAŞIR” adlı tek kişilik oyununda bu masmavi filizi sahneye taşıyor, Halikarnas Balıkçısı’nı kendi ağzından anlatıyor. Bir öz yaşam öyküsü, bir öz, Anadolu’nun özü… Bodrum’a gelen Cevat Şakir’den Bodrum’daki Halikarnas Balıkçısı’nın doğumuna giden öz… Utku Erişik, büyük ustanın ceplerindeki tohumları izleyicinin üzerine saçıyor; kalemleri izleyiciye dağıtıyor. Daha yaşanılası bir ülke ve daha güzel bir dünya için… Halikarnas Balıkçısı’nın düşleri ve coşkusuyla…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.