arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5610
EURO
34,8418
ALTIN
2.434,07
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Bir kez daha gördük ki, parti tercihi öne çıkmıştır…

Bir kez daha gördük ki, parti tercihi öne çıkmıştır…
2 Nisan 2019 13:45
A+
A-

Seçimi aday değil, parti kazandı…

Bodrum’da İYİ Parti’nin Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart yerel seçimlerine giren Mehmet Tosun, bugün parti ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçilen 8 Belediye Meclis Üyesi ve İlçe Başkanı Nevzat Kanber ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Mehmet Tosun, “Seçimi aday değil, parti kazandı. Umarım Bodrum kazanmıştır” diye konuştu. Tosun ittifakın Bodrum’da kendilerine zarar verdiğini de söyledi.

İYİ Parti’nin Bodrum adayı Mehmet Tosun, seçim sonuçlarını değerlendirirken ittifak konusunda sert ifadeler kullandı. Muğla’da ittifakın kendilerine zarar verdiğini savunan Tosun, şunları söyledi;

“Seçim sürecinde bizlere destek veren çalışmalarıyla emek harcayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni kurulan bir partiyiz, beklenenin üzerinde bir performans sergiledik. Bize inanan Bodrumlu hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Muğla’da bir ittifak yaptık ama ilçede üç parti ve  bağımsız adayların yarıştığı bir seçim atmosferi oluştu.Süreçte mümkün olduğu kadar tüm adaylara saygılı barış ve hoşgörü dilinden uzaklaşmayan bir kampanya izledik.

Siyaset uzun soluklu bir mücadele…

6 aylık bir kampanya dönemi yaşadık. Bodrum’a yakışan bir kampanya döneminin ardından yüzde 35 oy oranı ortaya çıkıyor. Şahıs ve ekip olarak sandıktan çıkan iradeye saygı duymamız lazım. Başkanlıkta ve meclis üyeliğinde bize oy veren, destek veren değişik dünya görüşlerinden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bodrum’da üç kişiden birinin bize oy verdiğini yorumlayabiliriz. Bu iradeye uygun davranmaya çalışacağım. Çünkü onlar bizim daha iyi belediyecilik yapacağımıza inandılar ve bize oy verdiler. Siyaset uzun soluklu bir iş. Mücadelemiz devam edecek. Partimiz yeni, biriktirdiğimiz sorunlarımız çok. Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. İYİ Parti çatısı altında.

Seçilen siyasi parti ve belediye başkanımız Ahmet Aras’ı tebrik ediyoruz. Sonuçta bu seçimi bir kişi kazanacaktı ama onlar kazandı. Partinin kazandığını vurgulamak istiyorum. Bodrum’da bir adayın olduğu, diğer tarafta partinin olduğu bir seçim atmosferi yaşadık. Umarım Bodrum kazanmıştır. Ama bir kez daha gördük ki, parti tercihi öne çıkmıştır. Yapılan ittifakın da Bodrum özelinde bize zarar verdi. Seçim sürecinde birçok haksızlıklar oldu ittifak çatısı altında. Büyükşehirde bir partinin adayını destekliyorsunuz, ilçede aynı partinin adayıyla yarışıyorsunuz. Siyasi ahlakla örtüşen yanı yok.

Büyük metropollerde kazanılacağına inancım vardı. Kazanıldı. Bu ittifaka inancımızdan dolayı mümkün olduğu kadar sesimizi çıkarmadık. Kazanan arkadaşların da ciddi anlamda kendilerini sorgulamaları lazım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.