arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Belediyenin Hizmet Dışı Araçları Allah’a Mı Emanet?

Belediyenin Hizmet Dışı Araçları Allah’a Mı Emanet?
18 Şubat 2022 09:41
A+
A-

Hizmet araçlarını kiralama yoluyla temin eden Bodrum Belediyesi, kullanım ömrünü doldurmuş kendi envanterindeki hizmet dışı araçları, muhtelif yerlerde kızağa aldı.

Arena Bodrum Haber – Araç park yeri ve malzeme deposu olarak kullanılan kademede güvenlik tedbirleri konusunda zafiyet olduğu iddiaları haber sitemize ulaşması nedeniyle yaptığım araştırmada, emekliye ayrılan hizmet araçlarının park edildiği alanda, araçlardan “akü ve yedek parça” niteliğindeki kimi parçaların sökülerek götürüldüğü iddialarının doğruluğu hakkında bilgi edinmeye çalıştım.

Bu yerlerden biride Turgutreis bölgesindeki Akçaalan Mahallesinde bulunan Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri bünyesindeki depo alanı.

Bilindiği üzere son günlerde Bodrum’da yaşanılan “mazgal ve bahçe kapısı” hırsızlıkları, araçların bulunduğu yerde güvenlik zafiyeti var mı sorusunu akla getirdi. Akçaalan Mahallesindeki kademe alanına gittiğimde, herhangi bir personel ve güvenlik tedbiri ile karşılaşmayınca, iddia sahiplerinin haklılık oranı düşündürücü bir boyuta ulaştı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen çevre sakinleri şöyle konuştu; “Buradaki araçların durumu oldukça dikkat çekiyor. Sizin de gördüğünüz gibi pek bir güvenlik tedbiri alınmamış. Kimi zaman bazı vatandaşlar araçların yanına gidiyor. Ellerinde bazı araç parçalarıyla çıkıyor. Bunlar, sökülen parçaları başka birimde değerlendirmek için görevlendirilmiş belediye görevlisi mi, yoksa art niyetli insanlar mı , bilmiyoruz. Yalnız buradaki araçlar milli servet niteliğinde. Duyduğumuz, medyadan takip ettiğimiz kadarıyla, ekonomik değeri daha düşük malzemeler bile çalınıyor. Burası, konum olarak yerleşim bölgesinin oldukça uzağında, tenha bir yerde. Duyduğumuz kadarıyla araçlar MKE’ye verilecekmiş. En azından ekonomik açıdan değer kaybetmeyecek biçimde o zamana kadar belediye tarafından muhafaza altına alınmalıdır.”

Değişik segmenteki hizmet araçlarının bulunduğu yerdeki güvenlik tedbirleri ve iddialar hakkında belediye kaynaklarına ulaştığımızda; “Söz konusu alanda güvenlik tedbirlerinin bulunduğu, hurdaya çıkacaklar ve aralarından satışa çıkacaklar için Destek Hizmetleri Müdürlüğünün çalışmasının sürdüğü” beyan edildi.

Kaynak: Ali Peltek / Turgutreis Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.