arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BECKER’E KIRÇİÇEĞİ SÜRPRİZİ… 66-57

BECKER’E KIRÇİÇEĞİ SÜRPRİZİ… 66-57
22 Mayıs 2017 23:30
A+
A-

Bodrum’un Türkiye Kadınlar Basketbol Ligindeki temsilcisi Kırçiçeği Bodrum Basket, Bornova Becker’i 66-57 yenerek kritik bir galibiyete imza attı.

Kırçiçekleri şimdiye kadar 4 defa karşılaşıp yenildikleri Becker’i bu defa 9 sayı farkla yenerek final grubundaki galibiyet sayısını 3’e çıkardı.

Maça Shayann Raquel Selby, Şenay Şale, Belgin Onbaşı, Gamze Türkoğlu Melek Bilge beşiyle başlayan Kırçiçekleri Selby’nin 3’lüğü ile hızlı bir giriş yaptı. Takımın tamamı risk aldı. Dışarıdan ve içeriden bulduğumuz sayılarla ilk periyodu 20-15 önde kapadı. Kırçiçekleri Becker’in etkili savunması karşısında ikinci periyodun 6 dakikası boyunca sadece 2 sayı bulabildi. Bornova Becker’in Amerikalı oyuncusu Chanita Marie Jordan’nın topladığı ribauntlarla zorlu anlar yaşayan Kırçiçekleri’nde periyodun son çeyreğinde Selby devreye girdi, yaptığı asistler ve bulduğu sayılarla dengeyi sağladı. Melek’inde koyduğu katkıyla 11-0’lık seriye 20-26 ‘lık skorla 31-32 sona erdi.

İkinci yarının ilk periyodunda etkili ve sert oynayan bir Kırçiçeği izledik. Kırçiçekleri adeta maçı bu peryodda bitirmek istercesine bir performans gösterdi. 19 sayı üreten Kırçiçekeleri 3.Periyodu 50-40 önde tamamladı. 4.Periyodun ilk çeyreğinde Belgin’in dış atışlarla arka arkaya bulduğu sayılarla fark 15 sayıya kadar çıttı. Maça Amerikalısıyla son bir hamle yapan Becker, sayı farkını 7 kadar düşürse de son iki dakikada Selby ve Melek yine sahneye çıktı. Becker’e buldukları sayılarla cevap verdiler. Fark 9’da kaldı, karşılaşmayı Kırçiçekleri 66-57 kazandı.

Bugün Ankara’da oynanan Çankaya Üniversitesi – Orman Gençlikspor maçını kazanan Genççlikspor’da galibiyetini 3’e çıkardı.

Gamze Türkoğlu’nun dişi kırıldı…

Maça iki takımda sert ve etkili savunmalarıyla renk getirdi. Sert savunma ve presler kısa süreli sakatlanmalara neden oldu. 2. Periyod da yaşanan bir ribaund mücadelesinde Becker’in Amerikalısı Jordan’ın Gamze’ye attığı dirsekle Gamze’nin dişi kırıldı.

Üst düzey bir savunma yaptık ve kazandık…

Karşılaşma sonrası basın toplantısı yapan Kırçiçeği Bodrum Basket Koçu Derya Özyer, “Öncelikle Becker’i ortaya koydukları mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Kaliteli bir maç oldu. Oyuncularım çok iyi mücadele ettiler. Üst düzeyde bir savunma yaptık ve kazandık. İki takımda aynı sertlikte oynadı. Hakemler bu sertliğe rağmen başarılı bir maç yönettiler. Güzel bir galibiyet ama bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Deplasmanda Ormanspor’la oynayacağımız önemli bir maç var. Sonra evimizde Çankaya Üniversitesiyle oynayacağız. Becker çok önemli bir engeldi. Bu engeli aştık ama oynamadığımız iki maç daha var. Herkes üst lige çıkmak istiyor. Hedefimize ulaşmak için her maça ayrı ayrı bakıyoruz.” Dedi.

Maçın istatistik analizi;

Kırçiçeği Bodrum Basketbol; Shayann Raquel Selby (21 sayı-5 ribaund), Melek Bilge (16 sayı-6 ribaund), Belgin Onbaşı (12 sayı-5 ribaund), Şenay Şale ( 7 sayı-6 ribaund), Melis Dilare Kaya (6 sayı-4 ribaund)

Bornova Becker; Nazlı Güler (12 sayı-7 ribaund), Gülşah duman (9 sayı-4 ribaund), İlsu Darıcıoğlu () sayı-2ribaund), Chanita Marie Jordan ( 9 sayı-12 ribaund), Bahar Yapar (7 sayı-5 ribaund)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.