arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3834
EURO
34,5786
ALTIN
2.387,33
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

BAŞKAN ARAS, YUNUSLARA ÖZGÜRLÜĞÜN YOLUNU AÇTI…

BAŞKAN ARAS, YUNUSLARA ÖZGÜRLÜĞÜN YOLUNU AÇTI…
29 Ağustos 2019 20:11
A+
A-

Bodrum’daki Yunus Parkı’nın kapatılması için 85 bin imzayla Belediye Başkanı Ahmet Aras’a gelen heyet, Başkan’ın sürpriz açıklamasıyla gözyaşlarına boğuldu.

Bodrum Kent Konseyi, Yunuslara Özgürlük Platformu ve Yazar Buket Uzuner beraberindeki heyet Bodrum Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek bir süre önce change.org/bodrumyunusparkinahayir adresinde başlatılan kampanyada toplanan 85 bin imzayı teslim etti.

RUHSAT İPTALİNİ ÖĞRENİNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR…

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi’nde bulunan Yunus Gösteri Merkezinin kapatılması için 2011 yılından bu yana mücadele verdiklerini ifade eden hayvanseverler, Başkan Ahmet Aras’ın açıklamasıyla gözyaşına boğuldu. Yazar Buket Uzuner’den toplanan 85 bin imzayı teslim alan Bodrum Belediye Başkanı, bir süredir konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade ederek söz konusu merkezin ruhsatını iptal ettiklerini açıkladı. Başkan Aras şunları söyledi:

“Yunusların özgürlüğü ile ilgili yaptığınız çalışmaları yakından takip ediyorum ve onlar için yaptığınız bütün girişimleri destekliyorum. Sizler buraya gelmeden öncede Yunus Gösteri Merkezi ruhsatını iptal ettim. Bu imzalar toplanmaya başlamadan önce dahi bu konu gündemimizdeydi. Hukukçularımıza konuyu incelettik ve içkili lokanta ruhsatının yanına, yunus gösteri merkezi diye bir tali faaliyet konusunun yasal olarak belediye tarafından konulamayacağına hukukçularımız hükmetti. Bunun üzerine ben de ruhsatı iptal ettim çünkü yunus gösteri merkezi ruhsatı vermek bizim işimiz değil. Ayrıca belediye denetleyemeyeceği hiçbir faaliyete ruhsat veremez.”

Başkan Aras’ın açıkladığı sürpriz karar kalabalık arasında sevinç gözyaşları ve alkışlarla karşılandı.

Daha sonra Bodrum Belediye Meydanında bir basın açıklaması yapan grup Başkan Ahmet Aras’ın kararını kamuoyu ile paylaştı. Yunuslara Özgürlük Platformu Sözcüsü Öykü Yağcı, Yazar Buket Uzuner ve Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz yaptıkları konuşmalarda, hayvan esaretine karşı duruşundan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.