arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BAŞKAN ARAS; KENTİN DOKUSUNU KORUYACAĞIZ…

BAŞKAN ARAS; KENTİN DOKUSUNU KORUYACAĞIZ…
14 Ekim 2019 20:09
A+
A-

Başkan Aras, yıkımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın göreve gelir gelmez başlattığı “Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği” kapsamında imar planına aykırılıklar bulunduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gözetiminde mülk sahipleri tarafından sürdürülüyor.

Bodrum Belediyesi, Bodrum’un doğasına, mimarisine, İmar Kanununa ve Kıyı Kenar Kanununa aykırı yapıların tespit edilmesi ile ilgili çalışmalarına devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bodrum’da yaptığı denetimler sonucunda inşaatı durdurulan ve yıkım işlemleri başlatılan projelerle ilgili çalışmalar da sürüyor.

Gündoğan, Yalıkavak ve Gümbet Mahallesi’nde devam eden imara ve yapı ruhsatına aykırı uygulamaları nedeniyle haklarında yıkım kararı alınan projelerde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde mal sahipleri tarafından yıkım işlemlerinde sona yaklaşıldı. Yıkım işlemi tamamlanan projelerde hafriyat kaldırma çalışmaları başlatıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras çalışmaları yerinde inceledi.  Yıkım çalışmalarının devam ettiği Gümbet Mahallesi’nde sabah saatlerinde incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Aras, yıkım işlemi devam eden ve tamamlanan projelerle ilgili firma yetkililerinden ve Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’dan bilgi aldı.

Kaçak yapılaşma ile mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başkan Aras şunları söyledi:

“Bodrum’un kent mimarisine, dokusuna, kültürüne yakışan iki katlı evlerin görüntüsünü yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Bunun için mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz. Bakanlığın müdahalesi,bizim bu çabamızda elimizi güçlendirdi. Yıkım ve tadilat çalışmaları Belediye ekiplerimizin gözetiminde sürüyor. Bazı yerlerde tamamlanmış durumda. Bodrum’un artık daha fazla büyümeye değil, korunmaya ihtiyacı var. Hiçbir yatırıma karşı değiliz, ancak yapılacak her yatırımın Bodrum’un doğasına, dokusuna uygunluğunu denetlemekten de vazgeçmeyeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.