arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Başkan Aras: Gazeteciler Toplumun Vicdanıdır…

Başkan Aras: Gazeteciler Toplumun Vicdanıdır…
10 Ocak 2022 09:46
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Arena Bodrum Haber – Gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ‘Hak ve Emek Bayramı’ olarak gördüğünü belirten Başkan Aras, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Çalışan Gazeteciler Günü, öncelikle bir mesleki hak ve özgürlükler bayramıdır. Kazanılmış hakların bir süre sonra kısmen geri alınmasına kadar “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olan bu önemli günde demokratik bir toplumun dördüncü kuvveti olarak öne çıkan basın sektörünün, çalışan emekçilerinin örgütlü mücadelesi örnek bir mücadele olarak tarihimizdeki yerini almıştır.

Sermayesi ‘bilgi’ olan gazetecilik mesleğinin önemi kuşkusuz günümüzde daha da artmıştır. Çalışan gazeteci emekçilerimizin görevlerini, evrensel meslek ilkelerini ve toplum yararını gözeterek yerine getirebilmeleri için gerekli sosyal haklarını edinebilmeleri ve özgür bağımsız bir şekilde çalışabilmelerinin önündeki tüm engellerin kaldırılması her vatandaşımız için hayati bir öneme sahiptir.

“Bu nedenledir ki basın özgürlüğünün, özgürlüğümüzün en büyük savunma araçlarından biri ve hiçbir şekilde sınırlandırılamaz” olduğu ilkesini unutmamak gerekir.

Çalışan Gazeteciler Toplumun Vicdanıdır..

Çalışan gazeteciler; olmadığımız her yerde olan, gözümüz, kulağımız ve vicdanımızdır. Demokratik bir toplumda vicdanımızın sesi olan gazetecilerimizin, gazetecilik mesleğini yapabilmeleri için ifade ve basın özgürlüğünün olmazsa olmaz olduğu yaşadığımız dönemin en büyük gerçeklerinden biridir.

Bugün; basınımızın emekçi kesiminin kronikleşmiş çözülmeyi bekleyen birçok problemi var. Çalışan gazetecilerimizin toplumsal işlevlerinin yanı sıra; gecesi gündüzüne karışan, sosyal ve mesleki iş güvenceleri anlamında belirsizliklerle dolu bir iş ortamında çalıştıklarını da bilmeliyiz.

Çalışma şartlarındaki birçok zorlukla mücadele ederken; editoryal bağımsızlık sorunu, gazetecileri doğrunun peşinden koşmak yerine, çalıştıkları yerle bağdaşan haber yapmaya zorlanmaları noktasına getirmektedir. Bu noktada doğruluk, güvenirlik, tarafsızlık kavramları problemli bir alanı ortaya çıkarmakta; dolayısıyla haberlerin gerçeklikle olan ilişkisine gölge düşürmektedir.

Haktan, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden söz edebilmemiz için başta, editoryal ve siyasi her türlü baskıdan sıyrılmış bağımsız bir habercilik ortamı demokrasinin vazgeçilemez temel değerlerindendir. Bu nedenledir ki gazetecilik faaliyetini yürüten hiçbir gazeteci için asılsız iddialarla yapılan gözaltılar ve tutuklamalar bir cezalandırmaya dönüştürülmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; meslekleri uğrunda öldürülen, işsiz kalan, tutuklanan, düşüncelerini dile getirdiği için ceza alan düşünce ve demokrasi emekçisi gazetecilerimizin mesleki haklar mücadelesinin bir günü olarak anılan, “Çalışan Gazeteciler Günü’nde yerel ve ulusal basınımızın tüm çalışan gazetecilerinin hak ve emek mücadelelerini saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.