arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
12°C
Bodrum
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

BAKAN ERSOY BODRUM’DA TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ…

BAKAN ERSOY BODRUM’DA TURİZMCİLERLE BİR ARAYA GELDİ…
22 Mart 2019 15:29
A+
A-

Bodrum’da Turizm sektör temsilcileriyle özel bir toplantı yapan Bakan Ersoy, Ticaret Odası çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Ersoy, “Batılı pazarlara baktığımızda rezervasyonlar da çok ciddi artış var. Yıl ortalamasına bakıldığı zaman yüzde 15, yüzde 18 bandı arasında” dedi. Batı pazarlarında hem sayısal, hem de nitelik olarak yükseliş trendinde olduğumuza dikkat çeken Bakan Ersoy şunları söyledi; “Özellikle Batılı pazarlara baktığımızda rezervasyonlar da çok ciddi artış var erken rezervasyonlarda. Yıl ortalamasına bakıldığı zaman yüzde 15, yüzde 18 bandı arasında artışla Türkiye genelinde, bununda ağırlıklı olarak Batı bölgelerinden gelen turist hareketlerinde artışı karşılayacağımızı düşünüyorum. Şu açıdan da sevindirici gelir düzeyi yüksek turist kitlesi, oranı artmaya başladı. Geçen sene artmaya başlamıştı bu sene de artmaya başladı. Biz artık biliyorsunuz bakanlık olarak gecelik kişi başı gelire konsantre oluyoruz. Geçen sene yüzde 5-6 civarında gecelik kişi başı konaklamada bir artış olmuştu. Bu sene bu rakamın yüzde 12-13 seviyelerine kadar çıkacağını düşünüyoruz. Bu gelir grubu yüksek turistle günübirlik turist arasındaki değişimden de kaynaklanıyor. Bunların olumlu sonuçlarını yavaş yavaş göreceğiz gibi ilk aydaki verilerde bunu destekliyor.” Bakan Ersoy, tur operatörlerinin Hint düğünü organizasyonlarında yüzde 300’lük bir büyüme beklediklerini belirterek, “Hindistan Havayolları Türkiye seferlerine başladı. Diğer birçok havayolları da Türkiye’ye nasıl sefer koyarız diye araştırmaya başlamışlar. Oralarda ciddi bir artı ön görüyoruz Türkiye ile ilgili” dedi.

ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR TOPLANTI YAPTIK

Bodrumlu turizmcilerle çok geniş kapsamlı bir toplantı yaptıklarını dile getiren Bakan Ersoy sözlerine şöyle devam etti;  “Bodrum’un çok ciddi, çözülmesi gereken, bekleyen projeleri var. Başkan adayı arkadaşlarımın da projelerini gözden geçirdik ve bizde bakanlık olarak çok ciddi destek vereceğiz. Sivil toplum kuruluşları olsun, sektör temsilcileri olsun, Bodrum’un yerel insanları olsun geniş katılımlı bir toplantı yaptık. Başta ön yargılar olmak üzere her şeyi tartıştık. Gereksiz ön yargılara açıklık getirdik. İhtiyaçlarını da biliyorum zaten ben 74 yılından bu yana Bodrum’a geliyorum. Turizmden gelen ve 74 yılından bu yana Bodrum’a gelen bir bakanın avantajını onlara anlattım, onlarda farkındalar zaten. Biz Bodrum’da adım adım çok güzel şeyler gerçekleştireceğiz. Onların da tatmin olduğunu düşünüyorum bu toplantıdan” dedi. Bodrum Kalesinin birinci etap çalışmalarının 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne kadar bitirilip açılacağının müjdesini daha önce verdiklerini belirten Bakan Ersoy sözlerini şöyle sonlandırdı; “Biz Bodrum Kalesi ile sınırlı kalmasını istemiyoruz bu tür çalışmaların. Su Altı Arkeoloji Müzesiyle önümüzdeki sene yatırımlara devam edeceğiz. Burada birkaç noktada daha arkeolojik nokta var bunlara da kaynak aktaracağız bakanlık olarak. Biz sadece yerli turist olarak değil yabancı turist olarak ta ki ciddi şekilde kapasiteyi arttırmak istiyoruz Bodrum’da. Bununla ilgili önündeki engelleri hem kaldırmak istiyoruz, hem cazibe noktalarını ön plana çıkartıp parlatmak istiyoruz. Tabi bunlar yeterli değil. Siz nitelikli turiste ve geniş bir kitleye hitap ediyorsanız başta altyapı olmak üzere birçok noktaya yatırım yapmanız gerekiyor. Bunu da başkan adayı arkadaşlarımızla projelerini tartıştık, gözden geçirdik. Biz Devlet olarak bakanlık olarak her türlü desteği vereceğiz. Biliyorsunuz Bodrum’un kış kapasitesi ile yaz kapasitesi çok farklı. Ne sadece Büyükşehir’in, ne sadece ilçe belediyesinin, ne de sadece bakanlığın çözebileceği bir konu değil. Hep beraber bir fikir birliği ile el birliği ile çalışılarak yerel halkında desteğini alarak çözülmesi gereken projeler var burada. Bizde bu bağlamda gerekli mutabakatı sağladığımızı düşünüyorum ve artık adımları atıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.