arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4583
EURO
34,7624
ALTIN
2.476,08
BIST
9.530,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
20°C
Bodrum
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

AYŞEGÜL ASLAN’I ÖLDÜREN SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

AYŞEGÜL ASLAN’I ÖLDÜREN SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
31 Ocak 2017 17:52
A+
A-

 

KENDİSİNDEN AYRILAN EŞİNİ ÖLDÜREN SANIĞA CEZA YAĞDI

Bodrum’da kendisinden ayrılan 2 çocuğunun annesi dini nikahlı eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan’ı çalıştığı işyerinde tabancayla öldüren, işyeri sahibi 36 yaşındaki Halil Helik’i yaralayan 43 yaşındaki Hüdaverdi Sert, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş’ta naklicilik yapan Hüdaverdi Sert, bir yıl önce şiddet gördüğü gerekçesiyle kendisinden ayrılıp, kenti terk eden imam nikahıyla yaşadığı 2 çocuğunun annesi Ayşegül Aslan ile tekrar bir araya gelmek istedi. Ayşegül Aslan’ın, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde bir çamaşırhanede çalıştığını öğrenen Hüdaverdi Sert, geçen 28 mayıs günü ilçeye geldi.

Ayşegül Aslan’ın çalıştığı çamaşırhaneye giden Hüdaverdi Sert, onu bahçede kuzeni Emine Aslan ve işyeri sahibi Halil Helik otururken buldu. Yeniden bir araya gelme teklifini kabul etmeyen Ayşegül Aslan’a tabancayla ateş eden Sert, onu başından, göğsünden ve karnından 3 kurşunla yaraladı. Hüdaverdi Sert, kendisine engel olmak isteyen Halil Helik’i de karnından ve göğsünden vurdu. Ayşegül Aslan’ı, kuzeni Emine Aslan’ın gözü önünde vuran Sert, ayrıca kendisine engel olmaya çalışan çamaşırhane işçisi 45 yaşındaki Ahmet Günay’a da ruhsatsız silahını doğrultu, ancak silah ateş almadı. Saldırıda ağır yaralanan Ayşegül Aslan olay yerinde öldü. Ağır yaralı Halil Helik ise hastaneye kaldırıldı.

Jandarma tarafından yakalanan ve sorgusunun ardından tutuklanan Hüdaverdi Sert’in yargılandığı Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada bugün karar verildi. Duruşmaya tutuklu sanık Hüdaverdi Sert ve avukatı Mehmet Boro, saldırıda yaralanan işyeri sahibi Halil Helik ve avukatı Berkay Yıldırım katıldı. Duruşmayı Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri de duruşmayı takip etti. Aslan’ın ailesinden ise kimse duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, Halil Helik sanığın cezalandırılmasını isterken avukatı Berkay Yıldırım ise tasarlayarak cinayet ve yaralamadan8 üst sınırdan ceza verilmesini istedi. Sanık Sert olaya neden olmakla yaraladığı Halil Helik’i suçladı ve pişman olduğunu söyledi. Avukatı Mehmet Boro da mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma verdi. haksız tahrik hükümleri ile lehte olan tüm hükümlerin uygulanmasını istedi.

Kararını açıklayan Bodrum Ağır Cea Mahkemesi, sanık Hüdaverdi Sert’i, Ayşegül Aslan’ı öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Halil Helik’i öldürmeye teşebbüsten 14 yıl hapis, Ahmet Günay’ı tehditten 3 yıl hapis ve ruhsatsız silah taşımaktan 2 yıl hapis ve 60 gün adli para cezasına çarptırdı.

Duruşma sonrası açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, tahrik indirimi uygulanmamasının değerli olduğunu belirtti. Erozan, “Evet Ayşegül geri gelmeyecek ama en azından Ayşegül gibi öldürülen kadınlar için var olan cezalar hayata geçtiğinde, erkekler o haksız tahrik indiriminden ya da iyi hal indirimlerinden yararlanamayacak demektir” dedi.

Figan Erozan, öldürülen Ayşegül Aslan’ın ailesinden kimsenin bulunmaması ve avukatının bulunmamasını eleştirdi, buna karşın kadın hareketinin istediği sonucu aldığını söyledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.