arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ARAS:“EN ÖNEMLİ SORUMLULUĞUNUZ ADALETLİ OLMAKTIR”…

ARAS:“EN ÖNEMLİ SORUMLULUĞUNUZ ADALETLİ OLMAKTIR”…
6 Eylül 2019 17:16
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Zabıta Teşkilatı’nın 193’üncü yıl dönümü nedeniyle zabıta personeliyle bir araya geldi.

Ülke genelinde her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası nedeniyle Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Zabıta Müdürlüğü, Ortakent-Yahşi Zabıta Noktası ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı İkinci Bölge Zabıta Amirliğini ziyaret ederek personelin Zabıta Haftası’nı kutladı.

Belediyenin ana prensibinin ‘adalet’ olması gerektiğini belirten Başkan Aras, “Herkes mevzuatı ve yasaları uygulayacak, herkese eşit davranacak” dedi. Zabıta personelinin vatandaşla iletişimini tatlı sert bir üslupla kurması gerektiğini ve nezaketi hiçbir zaman elden bırakmaması gerektiğini söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adaletli olduğumuz sürece hiç kimsenin söyleyecek lafı olmaz. Adaletli olmak demek, Mevzuatı uygulamak, yasaları iyi bilmek, herkese eşit davranmak demektir. Akrabalık, arkadaşlık, hısımlık, dostluk ilişkilerini bir kenara koymalısınız. Bu da sizin gerçekten saygı görmenizin önünü açacaktır. Böyle davranarak insanlara bunu hissettirdiğiniz taktirde, sizlerin de işi kolaylaşır. Zabıta nazik, şefkatli ve otoriter olmak durumundadır. İşinin doğası budur. Bir belediyede başkan da yasaları uygular, zabıta da diğer personel de. Herkesin görev ve yetkisi bellidir. Ben hiç kimseye ‘süre verme, zaman uzatma’ demem. Böyle bir yetkim de yok. Zabıta amirlerimiz, vatandaşla ilişkilerini kendileri ayarlamalı. Vatandaş başkanla konuşmak isteyebilir, elbette görüşebilir ama kural da değişmez, mevzuat da.”

Hizmet içi eğitimin ve mevzuat bilgisinin önemine de değinen Başkan Aras, “Bütün personelimiz uyguladığı işlemin nereden kaynaklandığını bilmek zorundadır. Vatandaşa yapacağınız her bildirinin yazılı olmasına da lütfen özen gösterin” diye konuştu.

Sadece Bodrum’da değil, Türkiye’nin her ilçesinde, her kentinde şikayet üzerine işleyen bir sistemle belediyecilik yapıldığını söyleyen Aras, “Sizler şikayet olmadan da müdahale etmelisiniz. Ben, Bodrum Belediye Başkanı olarak yasalar çerçevesinde zabıta personelimin yanındayım ve verdiği kararların arkasındayım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Aras konuşmasının ardından zabıta personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra personeline çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.