arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5065
EURO
34,9070
ALTIN
2.425,83
BIST
9.722,09
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

ARAS KARARLI: MAHALLENİN DELİSİ BENİM…

ARAS KARARLI: MAHALLENİN DELİSİ BENİM…
10 Nisan 2019 12:02
A+
A-

31 Mart öncesinde ve sonrasında Bodrumluların ve Bodrumla işi olan hemen herkesin merakla takip ettiği Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, dün akşam Bodrum Basını ile bir araya geldi.

Gerek CHP’den Bodrum Belediye Başkanlığına aday oluşu, gerek yürüttüğü kampanyadaki söylemleri, gerekse de seçim sonrasında ortaya koyduğu performans ile doğrusu hepimizi şaşırtıyor Aras…

Aldığı kararlar ve söyledikleriyle adeta herkesin ezberini bozuyor.

Aras’ın toplantıya girişi, dokunuşu, vücut dili, ne yapacağını ve ne istediğini bilen hali gazetecileri de heyecanlandırdı.

Bodrum’da üç dönemdir siyaseti yakından takip eden ve yüzlerce farklı içerikli toplantıya katılmış bir gazeteci olarak şimdiye kadar hiç şahit olmadığım bir olaya şahit oldum dün gece.

Başkan Aras kenti yönetirken hukuk çerçevesi içerisinde yapılan her yanlışa müdahale edeceğiz, bunu da yaparken iki şeye ihtiyacım var. “Bunlar Bodrumlular ve işini özgürce yapan basın mensuplarıdır” diyerek, kararlılığını daha net ifade etmek için “Bu mahallenin delisi benim” benzetmesini kullandı.

Bu benzetmeyle de şimdiye kadar hiç şahit olmadığım o şey oldu. Basın mensuplarının bir siyasi kimliği alkışladığı anı yaşadım.

Aras’ın yaptığı kısa samimi ve etkili konuşmayla yarattığı sinerji bütün gazetecileri içine aldı kısacası.

Karşımızda Bodrum’u doğru yönetmek için doğru olan her şeye ve herkese ihtiyacı olduğunu net bir şekilde ifade eden kararlı bir belediye başkanı gördük dün akşam.

Bunu yaparken ihtiyacı olan en önemli şeyin de doğru haber üreten, doğru yönlendiren, objektif bir basın olduğunu açıkça söyleyen, kendinden emin bir siyasetçi vardı karşımızda.

Basının ekonomik özgürlüğü konusunda da neyi nasıl yapacağını da açıkça ortaya koydu başkan Aras…

Aras’ın basın mensuplarına yaptığı konuşmasında dikkat çeken konuların içerisinde ‘tasarruf’ ve ‘imar’ da vardı. Bu konularda aldığı kararları eksiksiz uygulayacağını ifade eden Aras, “Bu devir Bodrum Belediyesinin kaynaklarının en reel şekilde kullanılacağı dönem olacak” dedi.

Özellikle kaçak yapılaşma ile mücadelede imar ve zabıtada özel bir ekip kurduğunu ifade eden Aras, “Arı kovanına çomak soktuk” diyerek, yanlış yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakmayacağını ifade etti.

50’nin üzerinde gazetecinin katıldığı toplantıda gördük ki, Bodrumlu seçmen doğru bir öngörüyle Bodrum’u doğru bir siyasetçiye emanet etmiş.

Dün akşam basınla yaptığı buluşma da dikkatle izlediğim Başkan Aras’la ilgili seçim öncesi ve sonrası izlenimlerim taban tabana oturdu.

Yeni dönemde Bodrum’un kültürünü, tarihini, doğal yapısını bozan ve geleceğine zarar verecek her türlü konuyla mücadele edeceğini kararlı bir şekilde ifade eden Başkan Aras’ın yanında olmalı Bodrum…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.