arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ARAS: GÜNÜMÜZÜ MÜ KURTARACAĞIZ, GELECEĞİMİZİ Mİ?

ARAS: GÜNÜMÜZÜ MÜ KURTARACAĞIZ, GELECEĞİMİZİ Mİ?
14 Mayıs 2019 13:39
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nin kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği devam ederken, yıkım işlemlerine vatandaşlardan büyük destek geliyor.  Belediyeye vatandaşlardan bazı kaçak uygulamalarla ilgili soru ve şikayet geldiğini söyleyen Başkan Ahmet Aras,  Bodrum’un giriş kapısı olan Güvercinlik’te pek çok kaçak uygulama tespit ettiklerini belirterek ” Her işlem yasalar çerçevesinde yapılıyor ve belli süreleri var. Biz her yere yetişeceğiz, kimse merak etmesin” dedi.

Belediye ekipleri kaçakla mücadele kapsamında dün Torba Mahallesi’nde işlem gerçekleştirdi. Ekipler, Torba Atatürk Caddesi üzerinde deniz kenarına konulan bir polyester tuvalet kabinini kaldırarak altında istinat duvarı ile çevrili foseptik çukurunu yıktı. Ekipler daha sonra, aynı bölgede bulunan 4 metrelik yoğun atık demir ile yığma şekilde yapılan beton iskelenin yıkım işlemini gerçekleştirdi.  İmar Barışı’ndan yararlanarak yapı kayıt belgesi aldığını söyleyen tekne sahibi ise belediye ekiplerine tepki gösterdi. Yıkım işlemi, 775 sayılı Gecekondu Kanunu uyarınca gerçekleştirildi.

Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından vatandaşlar, uzun zamandır çirkin görüntüsü nedeniyle bu bölgeden denize giremediklerini ve sahilden yararlanamadıklarını söyleyerek, ekiplere teşekkür ettiler.

ARAS: “KİMSE MERAK ETMESİN, HER YERE YETİŞECEĞİZ”

Bodrum Belediyesi’nin kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği kapsamında, Güvercinlik Bulvarı no: 307 adresindeki 127 ada 13 parsel sayılı taşınmazın üzerinde kaçak yapıldığı tespit edilen binanın yıkım işlemi de sona erdi. İmar Kanunu’nun 32’inci maddesi uyarınca hakkında encümen kararı alınan ancak yapılan itiraz neticesinde yürütmeyi durdurma kararı ile ertelenen yıkım, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından gerçekleştirildi.

GÜNÜMÜZÜ MÜ KURTARACAĞIZ, GELECEĞİMİZİ Mİ?

İmar barışını imar yarışına çevirenlerin Bodrum’a ihanet ettiğini söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Buna izin verirsek, Bodrum önümüzdeki üç yıl içinde yaşanmaz bir yer haline gelecek. Altyapı hizmetleri, elektrik, su yetmeyecek. Çöp bile toplayamaz hale geleceğiz. Bu terazinin iki kefesi var. Günümüzü mü kurtaracağız, geleceğimizi mi?” diyerek kaçak yapılarla mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Dileyen her vatandaşın yapı kayıt belgesi  alabileceğini söyleyen Başkan Aras, “Yapı kayıt belgesi olduğunu söyleyen vatandaşlarımızın bu belgeleri rahatlıkla sorgulanabiliyor. Şayet 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılmış bir bina, eklenti ya da uygulama ise süreç belediyemiz tarafından başlatılıyor. Bu konuda hiç kimseye ayrım yapılmayacak. İster en güçlü sermaye grubu olsun, ister gecekondu. Burası Bodrum. Biz onu korumak zorundayız.” dedi.

GİRİŞ KAPIMIZ GÜVERCİNLİK

Bodrum’un giriş kapısı sayılan Güvercinlik’te çok sayıda kaçak uygulama olduğunu ve bunların her birinin tespit edildiğini söyleyen Başkan Aras şöyle devam etti:

Yol kenarına balkon gibi karayoluna uzanan bir kaçak yapıyı kaldırdık. Denetimlerimiz devam ediyor. Bazı vatandaşlarımız şikayetlerini dile getirirken ‘neden burayı hala yıkmıyorsunuz’ diye soruyor. Bunun bir süreç olduğunu kendilerine anlatıyoruz. Her işlem yasalar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Hiç kimse merak etmesin, her tarafa yetişeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.