arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarışları Başladı…

American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarışları Başladı…
20 Ekim 2021 09:12
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bu yıl rotasıyla orman yangınından etkilenen alanlara dikkati çekecek American Hospital The Bodrum Cup Yelken Yarışları başladı.

Arena Bodrum Haber – Kampana çalma töreni gerçekleştirilen organizasyonda tekneler, ilk yarış için denize açıldı.

Bodrum Denizciler Derneği 50. Yıl Etabı olarak belirlenen ilk gün yarışları öncesi, denizciliğe katkıda bulunan ve The Bodrum Cup’a destek veren Mustafa Cengiz, Melih Geçgil, Mustafa Odabaşı ve Erol Ağan anısına denize çelenk bırakıldı.

Çelenk töreni, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bazı resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

American Hospital’ın isim sponsorluğunda bu yıl 33’üncüsü düzenlenen The Bodrum Cup yarışları için 60’dan fazla teknenin denize açıldığı belirtildi.

Bazı teknelerde, aralarında farklı ülkelerden gelenlerin de olduğu grupların yarışı izlediği öğrenildi. 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla davet edilen muhtarlar da bir süre yarışları takip etti.

İlk etabın başlaması ile yarışçılar, yelken açarak Bodrum-Görecek Adası-Çelebi-Köçek Kayalığı-Bodrum rotasındaki mücadelesine başladı.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, basın mensuplarına, yarışlarda ilk günün ardından izlenecek rotayla, yarışmacılar ve yelken meraklılarının orman yangınından zarar gören bölgelerde çeşitli etkinliklerde bir araya geleceğini söyledi.

Renkli görüntülerin oluştuğu yarışlarla ilgili The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise çok mutlu olduklarını, bu etkinliğin 33 yıl önce temelini attıklarını belirtti.

Gençlere yelkeni, denizciliği sevdirmek ve doğayı korumayı öğretmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Aras, bugün çok sayıda gençle yelken açtıklarını kaydetti.

Organizasyon için farklı ülkelerden gelen misafirlerle çok güzel dostluk ortamları oluşturduklarını anlatan Aras, Bodrum’un yelkende uluslararası yarışlara ev sahipliği yaptığını işaret ederek, şunları söyledi:

“Hakikaten Bodrum’u dünya şampiyonalarının da yapıldığı bir bölge haline getirdik. O yüzden The Bodrum Cup, bütün bunların temelini oluşturduğu için gururluyuz. Oluşan bu güzel görüntülerin bölgemizin, ülkemizin tanıtımına da çok faydası oluyor. The Bodrum Cup, çok değerli bir organizasyon haline geldi.”

Bodrum-Bodrum etabıyla başlayan yarışlar, Bodrum-Çökertme, Çökertme-Çökertme, Çökertme-Kissebükü ve 23 Ekim’de Kissebükü-Bodrum rotasındaki mücadelelerle tamamlanacak.

MUĞLA (AA) 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.