arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Damdan Düşen Bir Kurbağa…

19 Nisan 2021 09:17
A+
A-

Gözükara bir zümre türedi.

Parkta oynayan çocuğun elindeki elma şekerini bile gasp edecek gözükaralıktalar hem de. Güce tapan yaradılışları, rüzgar gülü nispetinde pozisyon alma maharetleri, bukalemunları donduran ortam benzeşleri, izleyenlerin dimağını çatlatıyor.

Her yerdeler: aklınıza gelebilecek en kutsi makam, mevki, meslek, pozisyon..

Yaşar Kemal’in ‘Memed’i çıksa yüksek dağlara, filintayı eline alır mıydı, almaz mıydı, bilinmez. Binlerce ananın bir araya gelse kundağa belemekten aciz kalacağı bunlar, ‘ ‘korkak ama belalı’ ‘ yaradılışları ile yanı başımızdalar..

Ürüyorlar.. Cinsi münasebete mahal kalmaksızın: dokunuşları, vaatleri, göz kırpışları ile çok oluyor, çoğalıyorlar.

En çok güven duyulması gereken kurum ve kuruluşlarda bile yalnız, şaşkın ve umarsız hissediyoruz bunların ördüğü , örümcekleri kıskandıracak ağları gördükçe. Haklı olanın bile ürktüğü arsızlıkları karşısında, hakkın adrese teslimi hususunda, zihnimize çivi gibi çakılmış şüphelerle bakıyoruz olaylara. Ama sadece bakıyoruz. Bilinmesini istediklerinden fazlası yansımıyor kamuoyuna zira..

Geceden sabaha mı oldu bu durumlar, sahi.. Hepimiz suçluyuz, hepimiz ortağız kem niyetli olanların zaferinin inşasında, sessiz kalan tanıklar, çağdaşlar olarak! diyesim geliyor.

Suçu ve suçluyu övmek durumunda kalıyoruz, göz kamaştırıcı arsızlıklarını alkışlarken. Tamahları icabı göz koydukları şeylere uzanmak adına sarf ettikleri gayretlerinin uhrevi kılıflarını bize hazırlatırlarken.

Vicdanlara meydan okuyorlar, kavramları başkalaştıran maharetli dokunuşlarıyla. İnanç, kutsiyet, özveri, bayrak, ülke gibi aklınıza gelebilecek her türlü nezih tanımın içini, elmaya işleyen kurt gibi çürütmeye çalışıyorlar.

Şüphe ve güvensizlik tohumlarını çoktan ekmişler, toplum denilen soyut tarlaya. Dikenler baş vermeden evvel, bilmeyerek de olsa su taşımadan fidelerine, her zamankinden daha da çok feraset gerekiyor bize.

Takıntılı coşkuları, kontrolsüz heyecanları kitle psikolojisi halinde zihnimizin en ücrasına enjekte etmiş sanki bilinmez bir güç. O parti, şu dernek, bu takım.. Fanatik bakış açısıyla ele alıyoruz olayları, en büyük handikapımız bu olsa gerek.

Geleceğimizin kaliteli ve insanca olması mümkün hali, bir halı gibi ayaklarımızın altından çekilip alınmaya çalışılıyor. Dağlar denizler, kuşlar böcekler, çiçekler çocuklar kendilerini nelerin beklediğinden emin değil. Ülkeye veya dünyaya Bodrum’dan baktığımız için, biraz da olsa buradaki gözlemlerden yola çıkılarak meydana gelen bu yazıya son verirken, topluma olan borcunu: evrensel ahlaki değerlerini muhafaza ederek ödemeye çalışanların duruşunu, hakkaniyetini yürekten selamlıyorum.

Darlanan, dudaklarını kanatırca dişini sıkan, umut inşa edip de çıkışa yol arayan yok mu ? Var..

Hani biz de az değiliz amma çokluk da olamıyoruz! haleti ruhuyesini yaşadığını hissettiren vatandaşlarla rastlaşma sıklığının artışına dikkat ediyorum bu sıralar..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.