arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Akademia Vakfı’nın “Halikarnassos Sur” Projesine Avrupa Birliği İlgisi..

Akademia Vakfı’nın “Halikarnassos Sur” Projesine Avrupa Birliği İlgisi..
30 Haziran 2022 12:35
A+
A-

Avrupa Birliği (AB), Bodrum ilçesinde Akademia Vakfı tarafından başlatılan “Halikarnassos Surları Projesine büyük ilgi gösterdi.

Arena Bodrum Haber – Bu kapsamda, Avrupa Birliği Proje Danışmanları, 14 Ocak 2022 tarihinde Bodrum’a gelerek Halikarnassos Surlarına bir inceleme gezisi düzenledi.

Gezi esnasında Akademia Vakfı Başkanı Özay KARTAL ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay KAYA, AB yetkililerine, yürütülen proje hakkında bilgiler aktardı.

Halikarnassos Surlarına yapılan inceleme gezisi sonrasında Avrupa Birliği danışmanları ve direktörlerinin yaptıkları değerlendirme ile Akademia Vakfına (Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı) Avrupa Birliğinden davet geldi.

HOLLANDA’NIN DEN BOSCH KENTİNDE HALİKARNAS SURLARI PROJESİ SUNULDU

15-16 Haziran 2022 tarihleri arasında bir dizi görüşmeler yapmak üzere vakfın başkanı Özay KARTAL ve Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay KAYA, Hollanda’nın DEN BOSCH kentine gitti. İkili öncelikle Avrupa Birliği Proje Danışmanı Jean Coumans ve Bert Michielsen ile görüştü, sonrasında ise DEN BOSCH Belediyesi Anıtlar Departmanı Başkanı Ivo Scheffers ile görüşmelerde bulundular.

Den Bosch belediye binasında yapılan görüşmelerde vakıf başkanı Özay KARTAL, 1 saatlik bir sunum ile Halikarnassos Surları Projesi ile ilgili bilgiler aktardı.

DEN BOSCH GÖRÜŞMELERİNDE, AVRUPA BİRLİĞİ DESTEK SÜRECİ KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİ SAĞLANDI

Sunum sonrası Den Bosch Belediyesi Anıtlar Departmanı Başkanı Ivo Scheffers ise kendi şehirlerinde kazı, temizlik, konservasyon ve restorasyonunu tamamladıkları 6,5 km’lik sur duvarları projelerinin sunumunu yaptı. Scheffers, sunumunda 6,5 km’lik Den Bosch Sur Duvarları Projesinin 7,5 km’lik Halikarnassos Sur Duvarları Projesi ile amaç-hedef bağlamında çok büyük benzerlikler gösterdiğini belirtti. Ivo Scheffers, kendi projelerine sağlanan Avrupa Birliği destekleri hakkında bilgileri de aktararak, ardından kendi bilgi birikimlerini ve Avrupa Birliği destek süreci konusunda iş birliği içinde olmak istediklerini belirtti.

AKADEMIA VAKFI’NIN EFFORTS’A ÜYELİK SÜRECİ BAŞLADI

Bu süreci hızlandırmak üzere Den Bosch Belediyesi, Akademia Vakfının, kısa adı EFFORTS (Eurpean Federation of Fortified Sites) olan Avrupa Korunmuş Alanlar Federasyonuna olan üyelik sürecini de başlattı.

AVRUPA BİRLİĞİNE RESMİ BAŞVURU İSE EYLÜLDE

Tüm bu gelişmeler ışığında Akademia Vakfı, 2022’nin Eylül ayında Halikarnassos sur projesinin diğer etaplarına fon desteği sağlanabilmesi için Avrupa Birliğine, Den Bosch Belediyesi ile resmi başvuru yapma konusunda anlaşmaya vardı.

VAKIF BAŞKANI ÖZAY KARTAL: “BODRUM ADINA GURUR VERİCİ”

Toplantılar sonrası Akademia Vakfı Başkanı Özay KARTAL yaptığı açıklamada, “Halikarnassos Sur Projemiz, Avrupa Birliğinde çok benzeri bir projeyi başarıyla hayata geçirmiş olan Den Bosch Belediyesinden büyük ilgi gördü. Bir insanlık mirası olarak gördükleri Halikarnassos Surlarına, kendi tecrübelerini bizimle paylaşmak istemeleri Bodrum adına gurur verici. Vakfımız şimdiye kadar başarı ile yürüttüğü bu projeyi, uluslararası alanda bulduğu desteklerle kısa sürede tamamlayarak Mozele Müze, Mars Tapınağı ve Stadyum gibi projelere yönelmeyi hedeflemektir.” ifadelerinde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.