arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
6°C
Bodrum
6°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
8°C
Pazartesi Açık
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C
Çarşamba Açık
16°C

Akademia Vakfı, Yaz Etkinliklerini Prof. Ahmet Arslan’la başlattı.

Akademia Vakfı, Yaz Etkinliklerini Prof. Ahmet Arslan’la başlattı.
7 Haziran 2024 11:14
A+
A-

Yaz ayları süresinde bir dizi kültür sanat ve eğitim etkinliği düzenleyen Akademia Vakfı, sezonunu iddialı bir isimle açtı

Arena Bodrum Haber – Ünlü Felsefeci Prof. Ahmet Arslan ile Bodrumluları vakfın eşsiz bahçesinde bir araya getirdi.

Bodrum’un alışıla gelmiş eğlence hayatına alternatif yaratmayı ve tarihi kültürel değerleri yaygınlaştırmayı amaçlayan Akademia Vakfı yaz sezonu sürecince; felsefe, tarih, arkeoloji, edebiyat alanlarında pek çok seminer düzenleyeceğini duyurmuştu. Etkinliklerini son dönemlerde kendine has üslubuyla söz ettiren Felsefeci Prof. Ahmet Arslan’ın Felsefenin Başlangıcı ve Thales semineriyle başlattı.

Vakfın tarihi binasının eşsiz güzellikteki bahçesinde gerçekleştirilen seminer, Arslan’ın felsefenin doğuşu, Thales ve Millet Okulu’nun detaylarıyla devam etti. 2 saat süren seminer, Prof. Ahmet Arslan’ın seyircisiyle gerçekleştirdiği soru-cevap ve ufak bir söyleşiyle son buldu. Söyleşinin ardından Aralan takipçileriyle fotoğraf çektirerek, kitaplarını imzaladı. 7’den 70’e seyirciyi kendine çeken seminerde dikkatleri çeken seminere katılan genç ortaokul ve lise öğrencileri oldu.

Prof. Ahmet Aralan söyleşisini bitirirken; “Ülkemizde ve dünyada felsefeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Böylesi güçlü bir iletişim çağında sosyal medya sayesinde insanlar bilgiye çok hızlı ulaşıyorlar buda bilginin yaygınlaşmasını sağlıyor. Bu harikulâde bir şey. Umutsuzluğa asla kapılmayın güzel işler ve doğru bilgiler yayılmaya yaygınlaşmaya hızlıca devam edecek” dedi.

Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal seminer başında yaptığı konuşmada; “Bizlere Bodrum çarşısının ortasında barlar ve meyhanelerin arasında akşam saatinde felsefe, tarih seminerleri izlemeye kimsenin gelmek istemeyeceğini boşa kürek çektiğimizi defaatlen söylendi. Bizler doğru bildiğimizden hayallerimizden vazgeçmeyi bir kez dahi düşünmedik. Çünkü tarihini doğru bilip sahip çıkmadan, sorgulayan beyinlerle felsefe yapmadan geleceği yapılandıramayacağımızı biliyoruz. Bugün bu sıcakta buraya hocaların hocası Prof. Ahmet Arslan’dan Felsefenin Başlangıcını dinlemeye gelen yüzlerce insanı görünce ne kadar doğru yolda olduğumuzdan bir kez daha emin oldum. Değerli hocamıza ve sizlere bizimle olduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Ahmet Arslan Kimdir?

Türk Felsefeci ve Akademisyen 1944’te Urfa’da doğdu. Lisans ve lisansüstü öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünde tamamladı.1978’de doçent, 1988’de profesör oldu. 1979’da Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde (o zamanki adıyla Sosyal Bilimler Fakültesi) Felsefe Bölümünü kurdu. 1996-2008 yılları arasında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlüğünü yaptı. 2011 yılında emekli oldu. Arslan Fransızca, İngilizce, Almanca gibi Batı dilleri yanında Arapçadan da çok sayıda kitabı ve makaleyi akademik hayatı süresince Türkçeye kazandırdı. Aynı dönemde, çalışma alanları olan Osmanlı kelam dü- şüncesi, ortaçağ İslam felsefesi, ilkçağ Yunan felsefesine ilişkin, zaman içinde birer başvuru kitabı niteliği kazanan ve çok sayıda yeni baskısı yapılan orijinal eserler kaleme aldı. Arslan bugün eserlerinin yeni baskılarıyla ilgilenmenin yanı sıra yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli konferanslar vermekte, zaman zaman da ulusal televizyon kanallarında benzer nitelikteki programlara katılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.