arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

ADM ELEKTRİK DAĞITIM’IN HEDEFİ 26 BİN UZAKTAN OKUMA SAYACI…

ADM ELEKTRİK DAĞITIM’IN HEDEFİ 26 BİN UZAKTAN OKUMA SAYACI…
28 Nisan 2017 17:50
A+
A-

ADM Elektrik Dağıtım, sayaç okumasını uzaktan yapmayı hedefliyor

Aydın, Denizli ve Muğla’da 2008 yılından bu yana elektrik dağıtım hizmetini yürüten ADM Elektrik Dağıtım, bölgesindeki uzaktan okuma yapılacak sayaç sayısını 26.000’e çıkarmayı hedefliyor.

Bölgeye sunduğu enerji ve sosyal desteklerin yanı sıra teknolojik gelişmelerle de hizmetlerine kalite katan ADM Elektrik Dağıtım, otomatik sayaç okuma sistemiyle her geçen yıl daha fazla tüketiciye ulaşıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ADM Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Bülent Yüksel hizmet bölgesinde yıllık tüketimi 100.000 Kwh olan tüketicileri tamamının sayaçlarının OSOS kapsamında uzaktan okunacağını söyledi. Yükselen nüfus hızı, şehirleşme ve sanayileşmenin okunan sayaç sayısını arttırdığını ifade eden Yüksel, bu doğrultuda teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Kesintiler Anında Tespit Ediliyor ve Kesinti Sürelerini Kısaltıyor

Otomatik sayaç okuma sistemine dağıtım transformatörlerini de dahil ettiklerini belirten Yüksel, “Bu sayede şebekemizdeki enerji kesintileri anında tespit ediliyor ve tüketicilerimizden bildirim gelmeden gerekli müdahaleleri yaparak kesinti süresini kısaltıyoruz. Aydınlatma sayaçları da OSOS kapsamında yer alıyor, buradan elde edilen veriler ile yanmayan sokak aydınlatmalarına müdahale ediliyor ve arızalarının kısa sürede gideriliyor” dedi.

Sistem Enerji Verimliliği de Sağlıyor…

Gelişen teknolojiyle birlikte Ar-Ge çalışmalarının ve yenilik faaliyetlerinin ivme kazanmasının önemine dikkat çeken Yüksel, Şirket olarak Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini teknoloji ve yenilikleri yakından takip ettiklerini ve sektörde öncü olmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu hedefle 2014 yılında Otomatik Sayaç Okuma Sistemi’nin (OSOS) hayata geçirildiğini ifade eden Yüksel, “Otomatik Sayaç Okuma Sistemi; tüketimi belli bir MWh’in üzerinde olan tüketicilerin, tüketime esas verilerinin, sayaç ve modem üzerinden uzaktan okunmasını ve analiz edilmesini sağlayan sistemdir. OSOS sayesinde, tüketim kayıtları tutularak sayaç verileri sürekli olarak saklanmaktadır. Tüketicilerimiz OSOS sistemi ile tüketim bilgilerini, elektrik kesintilerini anında izleyebilmektedir. Sistem üzerinden tüketim trendini izleyen kullanıcılar, yaptıkları analiz ile %15’e varan oranda enerji verimliliği sağlamaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.