arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
18°C
Bodrum
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

Sosyal medya siyaseti..

20 Nisan 2023 20:00
A+
A-

Dijitalleşen yaşam neredeyse dünyanın tüm yaşanmışlıklarını sosyal medya uygulamalarıyla cep telefonlarının içine soktu.

Bu keskin değişiklikle; günün her anının neredeyse ifşa edildiği sosyal medya uygulamaları, siyasetinde en çok kullandığı propaganda araçlarından birine dönüştü…

Bodrum yerelinde de milletvekili adayları ve teşkilatlar yaptığı saha çalışmalarını sosyal medya uygulamalarıyla paylaşarak kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar.

Şu mahalleyi ziyaret ettik, bu muhtara uğradık, oradaki tüm STK’ları ziyaret ettik. Hepsiyle ve herkesle çok iyiyiz imajı. Güler yüzlerle, samimi görsellerle her şey yolunda siyaseti..

Çok kısa sürelerde anlık el sıkmaları ve merhabalarla ne anlatılır, ne anlaşılır bilemiyorum..

Siyasetçinin seçmene anlık dokunma yargısı hala olmazsa olmazı..

Seçmen hayatında birçoğunu ilk defa duyduğu ve gördüğü milletvekili adaylarını nasıl analiz edecek, nasıl anlayacak?

Aktif siyaset yapan partililerin bile kendi milletvekili adaylarını anlamakta zorlandığı bir durum söz konusuyken..

Anadolu kentleri büyükşehirlere benzemez. Yaşam küçüktür, butiktir. Seçmen seçeceği adayı görmek ve bilmek ister.

Ulusal tercihinde ayrı yerel tercihinde ayrı ayrı tercihlere basar mührü, neden-nasıl olduğunu seçim sonunda anlarsın ancak.

Soruların, sorunların, tespitlerin sayısını arttırmak mümkün!

Bodrumlu, Muğlalı seçmen; milletvekili adaylarından yerel ve ulusal sorunları nasıl algıladıklarını, hangi yöntemlerle çözeceklerini anlayamadan oyunu kullanacak maalesef.

Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarının, aday oldukları coğrafya üzerine ürettikleri projelerin kırıntısını göremiyoruz milletvekilleri adaylarında..

Haber mecralarında milletvekili adaylarının gazetecilerle yaptığı mülakatları, canlı ve aykırı sorularla yapılan TV yayınlarını yeterli derecede izleyemeden seçeceğiz milletin vekillerini.

Birlik-beraberlik siyasetiyle, bu defa kazanmaya çok yakınız siyasetinin, dayattığı vekil adaylarını bir kez dinleyemeden, konuşamadan ve anlayamadan TBMM’ye göndereceğiz.

Sonuç olarak; hemen hemen tamamını genel merkezlerin dayattığı milletvekilleri ile sosyal medya uygulamalarının ve paylaşımları üzerinden yapılan siyaset ve güzellemelerle gidiyoruz 14 Mayıs seçimlerine..

Manipülasyonu ve dezenformasyonu cabası..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.