arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5413
EURO
34,9110
ALTIN
2.425,34
BIST
9.645,02
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
21°C
Bodrum
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
27°C

Mütevazi adamların güçlü takımları..

23 Mayıs 2023 20:03
A+
A-

17 Mayıs’ta GSM Bodrum Spor Salonu’nda 2022-23 sezonunu değerlendirme toplantısında Bodrum basınıyla buluşan Çağdaş Bodrumspor Başkanı Dağlarca Çağlar’ı dinledik.

Başkan Çağlar, her ne kadar süper ligi bu kadar kısa sürede planlamamıştık dese de hikayenin planlanma sürecini dinlediğimizde gerçekleşen başarının tesadüf olmadığını da anladık.

Anladık ki takımı ilmek ilmek işleyerek getirmiş bu günlere Başkan Çağlar. Başarının bir ekip işi olduğuda, ben yerine kullandığı biz kelimesi tercihiyle toplantı boyunca hissettirdi kullandığı cümlelerle.

Kurduğu ve 2 yıl gibi bir sürede Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne taşıdığı Çağdaş Bodrumspor için neden “Bodrum’un Takımı” sloganını kullandığını ‘Bodrum halkına çok teşekkür ediyorum. Zaten bu kulüp onlar için kuruldu’ cümleleriyle de net bir şekilde ifade etti mütevazi adam..

Ne yaptığını ve nasıl devam edeceğini iyi planlamış ve sürdürülebilirlik üzerine inşa edilmiş bir başkan profili izledik basın buluşmasında.

Kısa ve orta vade içerisinde salon, alt yapı, pilot takım uygulamaları gibi konular ve tabii ki süper ligde kalıcı olma konusunda hazır bir kulüp ve başkanı gördük karşımızda.

Başkan Çağlar’ın basketbolu Bodrum sokaklarına taşıma hedefi de dikkat çekti. Bir kentin sokaklarındaki yaşam tarzı haline gelen spor, salonlarda her zaman şampiyonluğa adaydır zaten..

Diğer taraftan başarılı bir sporcu kariyeri sonrasında baş antrenörlük deneyiminin ilk yılında Ender Arslan’ı yakalayan ve Çağdaş Bodrumspor’da ikame eden Başkan Çağlar’ın, şampiyonluk sürecinde yerinde olan bu dokunuşunu da unutmamak lazım.

***

2022-23 Spor sezonunda önemli bir başarı hikayeside Bodrumspor’dan geldi.

Bana göre Türk futbolunun en zor liglerinden biri olan TFF 1.Ligi 4. olarak tamamlayan Bodrumspor’da süper lig yolunda ilerliyor.

Süper lige yükselme maçlarına 26 Mayıs Cuma günü sahasında İzmir’in armada takımlarından Göztepe’yi konuk ederek başlayacak olan Bodrumspor’a da başarılar diliyoruz.

Tek maç üzerinden yapılacak play-off mücadelesi zorlu olacak. Umarım o gün süper ligi isteyen futbolcular Bodrumspor’un futbolcuları olur.

Bu nedenledir ki, takımın 12 adamı tribünlerdeki Bodrumspor ruhu olmalı. Bodrumspor’un itici gücü Asi Tayfa’yı Cuma günü yalnız bırakmayalım.

Başkan Rıza Karakaya yönetiminin 12 yıldır verdiği mücadele, süper ligde devam eder umudundayız.

***

Geçtiğimiz günlerin en önemli sportif başarılarından biride Yalıkavakspor kadın hentbol takımının kazandığı HDI Sigorta Türkiye Kupası’ydı.

Bu büyük başarı her ne kadar seçim gündemi arasında eridi gibi görünse de ben hatırlatmaya devam edeceğim.

Sezonun iki büyük kupasından ilkini alan Yalıkavakspor, ne yazık ki Kastamonu’da bugün oynadığı yarı final maçının ikincisini de kaybetti. Şimdi Türkiye 3.Lüğü için İzmir Büyükşehir Belediyespor ile mücadele edecek.

***

Bodrum’un spor insanları olarak yıllardır konuştuğumuz ve umut ettiğimiz günler gerçek olmaya başladı teker teker..

Konuştuğumuz, tartıştığımız ve olması için birbirimizi zaman zaman ağır eleştirilerle kırdığımız sportif başarıya ulaşma mücadeleleri sonuç vermeye başladı.

Basketbol ve hentbolda süper ligdeyiz. Futbolda süper ligin kapısında..

Diğer taraftan Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya’nın hamiliğinde voleybolda 1.lige katılmakla ilgili görüşmeler Türkiye Voleybol Federasyonu’yla devam ediyor.

Her zaman dediğim gibi kadın voleybolunda süper lig Bodrum’a çok yakışır.

Birçok konuda zenginlikle sınav olan coğrafyamız, insan kaynağı açısından da çok zengin..

Sonuç olarak; bu zengin insan kaynağından çıkan ve taşın altına elini koyan “mütevazi adamların güçlü takımları” Bodrum’u futbolda, basketbolda ve hentbolda başarıdan başarıya koşturuyor..

Kim mi bu mütevazi adamlar; Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, Çağdaş Bodrumspor Başkanı Dağlarca Çağlar ve Yalıkavakspor Başkanı Mehmet Esen..

Bodrum adına teşekkürler..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.