arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,2445
EURO
37,2068
ALTIN
2.987,83
BIST
8.793,61
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
23°C

Avrupa Yatçılar Birliği (EBA) Toplantısı Bodrum’da Düzenlendi…

Avrupa Yatçılar Birliği (EBA) Toplantısı Bodrum’da Düzenlendi…
10 Ekim 2024 14:29
A+
A-

Türkiye’den ülkemizi temsilen İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın da içinde bulunduğu, Avrupa ülkelerinin Ulusal federasyonlarının üye olduğu ve 20 milyon aktif katılımcısı ile Avrupa’daki tüm özel yat kullanıcılarının hem rehberi hem de sesi olan, 1982 yılında kurulan EBA (Avrupa Yatçılar Birliği), her yıl gerçekleştirdiği 2 olağan toplantısının 2.sini gerçekleştirmek üzere 4 – 6 Ekim tarihleri arasında Bodrum’ daydı

Arena Bodrum Haber – Avrupa Yatçılar Birliği (EBA) Genel Kurulu İMEAK Deniz Ticaret Odamız ev sahipliğinde İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Tamer KIRAN ve beraberindeki heyet ile İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanımız Orhan DİNÇ’ in katılımı ile düzenlendi.
Olağan toplantılarının yanı sıra, Deniz Turizmi sezonunun sonuna doğru Bodrum’un sarı yazında ağırladığımız misafirlerimize kültürel değerlerimizi ve bölgemizi en iyi şekilde tanıttık. Bodrum Kalemiz başta olmak üzere tarihi değerlerimiz yerinde ziyaret edilerek delegelere tarihimiz hakkında bilgi verdik.
Ayrıca, tersane bölgemizi ve tersanelerimizde inşa edilen tekneleri yerinde tanıtma imkanı bulduk. Geleneksel ahşap yat imalatı ve yat inşa teknolojisinin geldiği en güncel inşa ve dizayn teknikleri ile imal ettiğimiz saç tekneler misafirlerimize gösterildi.

Bodrum özelinde modern teknikler ile üretilen tekneleri inceleyen ve bilgi alan EBA Başkanı Jan JANSSON ve diğer delegeler, tersanelerimizin yat inşasında ulaştığı nokta konusunda şaşkınlıklarını gizleyemezken, tersanelerimizdeki teknolojik ve teknik atılımı mutlulukla karşıladılar.
2 gün süren ve 4 oturumda gerçekleşen genel kurullarının ardından EBA delegeleri ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanımız Sayın Tamer KIRAN ve heyeti 5 Ekim akşamında gerçekleşen organizasyonda bir araya geldiler. EBA Başkanı Jan JANSSON Başkanımız Tamer KIRAN’ a organizasyon için teşekkürlerini sunarak, Avrupa Yatçılar Birliği flamasını hediye etti.
İMEA Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanımız Orhan DİNÇ organizasyon hakkında yaptığı konuşmasında, “Böyle bir organizasyona ülkemizi temsilen Oda olarak üye olmamız bizim için bir gurur kaynağı, her toplantısı farklı bir üye ülkede yapılıyor, Sayın Başkanımız Tamer KIRAN Türkiye’ de ev sahipliği yapılmasını önerdi ve bunun Bodrum’ a yakışacağını söyledi ve haklı da, Bodrum denizciliğin başladığı, Mavi Yolculuğun, tersaneciliğin olduğu, ülkemiz için de çok önemli bir noktada. Delegelerin hepsi birbirinden değerli, denizcilik konularında Avrupa’ da duayen olan insanlar.

Dolayısı ile ülkemizi, Bodrum’ u gezmeleri, tersanelerimizi, marinalarımızı ve kültürel değerlerimizi yerinde görmeleri bizim için çok önemli. Delegelerden aldığımız olumlu ve güzel görüşler ve yorumlar bizleri oldukça memnun etti. Tamer Başkanımız başta olmak üzere İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetimimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.