arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
28°C
Bodrum
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Açık
27°C

CHP Bodrum Örgütü’nden Barınak Ziyareti…

CHP Bodrum Örgütü’nden Barınak Ziyareti…
5 Ekim 2024 15:41
A+
A-

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü sebebiyle CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Bodrum Belediyesine ait Hayvan Barınağına ziyaret gerçekleştirdi

Arena Bodrum Haber – Torba Mahallesi sınırları içinde bulunan Bodrum Belediyesine ait Hayvan Barınağı ziyaretine CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Bodrum Gençlik Kolu Başkanı Çetin Avcı ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP Bodrum Kadın Kolu yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Barınakta partilileri Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aytunç Kayrakcı karşıladı. Gençlik kollarının başlattığı kampanya ile toplanan mama ve mama kaplarını partililer Veteriner Aytunç Kayrakcı’ya teslim ettiler.

Mama kapları ve mamalar için teşekkür eden Veteriner İşleri Müdürü Aytunç Kayrakcı,”Bodrum’da tüm canlılarla birlikte doğada eşit olarak, her birimize saygıyı yücelterek yaşamak istiyoruz. Bodrum’u Bodrum yapan değerlerden bir tanesi de bu. Dediğiniz gibi hayvanları koruma kanunun hayvanları koruması gerektiğini düşünüyoruz. Ben bir veteriner hekim olarak Allah’ın verdiği canı, hiçbir şey yokken sırf kanunun verdi diye o canı almak hiç kimsenin haddi olmadığı gibi hakkı da değildir. Dünya da ortak hakka sahip bütün canlıların o hakkına saygı duyarak, Biz hep birlikte belediye olarak hizmetlerimize devam etmeye çalışıyoruz” dedi

CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın Veteriner ve barınakta görevli emekçilere teşekkür ederek,”Kısırlaştıralım, tekrar yerlerine bırakalım ve yerlerinde yaşatalım diyor, bu canların hayatını alma hakkını kendimizde görmüyoruz” dedi.

CHP Bodrum İlçe Gençlik Kolu Başkanı Çetin Avcı başlattıkları kampanyaya devam edeceklerini, tüm canlılarla birlikte yaşanan dünyada, her canlının yaşama hakkına sahip olduğunu unutmamamız gerektiğini ifade ederek, “Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde de kutlama mesajlarıyla hatırlanacak bugünde, günümüzdeki uygulamalar bize gösteriyor ki,  insanlığın geldiği noktada hayvan hakları konusu, hala büyük bir sorun olarak orta yerde duruyor” dedi.

Avcı sözlerine şöyle devam etti;

“Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Gençliği olarak, nasıl ki, nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa; orada buna karşı mücadeleyi bir görev ve toplumsal bir sorumluluk olarak görüyorsak, dünyayı hayvanlarla paylaşmanın insan olmanın gereği olduğu bilinciyle hareket ediyor, sorunların değil çözümün parçası olmak için çalışıyoruz.

Bu anlamda, bugün, pati dostlarımıza karşı olan hassasiyetimizi anlatabilmek ve bir farkındalık koyabilmek adına uygulanabilir ve sürdürülebilir bir projeyi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.

Bu projeyle, sadece evsel atıklarlardan yani çöpe giden artan yemeklerimizden sokak hayvanlarımıza sağlıklı bir şekilde mama üretebilen ve basitçe kullanabilen bu araçlar sayesinde yüksek maliyetlerin söz konusu olduğu mamalara alternatif bir gıda ihtiyacını gidermemiz mümkün olacaktır.

Böylece, evsel organik atıkların değerlendirildiği, geri dönüştüğü, çöp üretiminin de ciddi oranda azaldığı ve ekonomik bir kazanımın da söz konusu olduğu bir sosyo-ekonomik çözümü hayata geçirebilme şansı elde ediyoruz.

Başka bir değişle, ‘Doğadan Aldığımızı, Tekrar Doğaya Veriyoruz” diyebiliriz.

Hepimiz biliyoruz ki, hayvanlar sadece sevimli dostlarımız değil, aynı zamanda ekosistemin önemli bir parçasıdır. Onlarla birlikte dünya, daha zengin ve daha mutlu olacaktır.

Ne yazık ki, birçok hayvan, istismar, ihmal ve yaşam alanlarının tahrip edilmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Bununla birlikte ‘Hayvan Koruma Yasası’nda yapılan değişikliklerden sonra, üzüntümüz şudur ki, sokaklarda bir parçamız olarak yaşayan pati dostlarının korunması şöyle dursun, onların büyük bir kıyıma uğrayacağının sözde yasal bir yolu iktidar eliyle açılmıştır.

İktidarın son çeyrek asırda yarattığı toplumsal kutuplaşmanın, kin ve nefret duygusuyla ülkeyi yönetme biçiminin son hedeflerinden biri maalesef hayvan dostlarımız oldu. İktidarın anlayışında, şiddetin ne dili ne de türünün olmadığını açıkça anladığımız bir dönemde ‘Dünya Hayvan Hakları Günü’ kutlanacak bir gün değil, sadece hayatı paylaştığımız pati dostlarımıza ve tüm canlılara karşı görevlerimizi hatırladığımız ve sorumluluk aldığımız bir gün olmalıdır.

Bu duygularla, Hayvan hakları konusunda daha duyarlı bir toplum olmanın önemini bir kez daha vurgulamak hayvanlara karşı şiddetin ve kötü muamelenin önlenmesi, sokak hayvanlarının korunması ve de yaban yaşamın sürdürülebilirliği gibi konuların hepimizin ortak sorumluluğu olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyoruz.

Unutmayalım ki, hayvanlar da bizim gibi hissedebilen, düşünebilen ve acı çeken canlılardır. Onlara karşı gösterdiğimiz merhamet, aslında kendimize karşı gösterdiğimiz merhamettir.

Bugün burada bir araya gelerek, bu sorumluluğu üstlenmeye ve daha iyi bir dünya için çalışmaya söz veriyoruz.

Hep birlikte, hayvanlarla birlikte yaşayan daha adil ve daha barışçıl bir gelecek inşa edebiliriz ve edeceğiz”

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolu adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Av.Büşra Öztaşkın yaptığı açıklamada, 4 Ekim Hayvanları Koruma gününü kutlamak için bir araya geldiklerini belirterek,”Ancak ne yazık ki bugünü kutlamalarla geçirmemiz mümkün değil. Ülkemizde geçtiğimiz yıllarda birçok hayvan şiddete, istismara uğramış, vahşice öldürülmüştür. Bu istikrarlı şiddet 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikle neredeyse devlet eliyle yasallaştırılmıştır. Hal böyleyken bizlere kutlama yapmak değil, her canlının en temel hakkı olan yaşam hakkını insanlara anlatmak, hayvanları hayatta tutmak, onların yaşam koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapma sorumluluğu düşmektedir” dedi.

Öztaşkın sözlerine şöyle devam etti;

“Hayvanların yaşam haklarına saygı duymak yalnızca bir insanlık görevi değil aynı zamanda toplumumuzun ahlaki ve etik değerlerini yansıtan bir durumdur. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikle hayvan katliamının önü açılmıştır. İş bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ülkenin dört bir yanından gelen hayvana şiddet haberleri hepimizi kahretmiştir. Biz Bodrum CHP Kadın Kolu olarak hayvanların korunmasına yönelik politikaların geliştirilmesi ve uygulanmasının önemine inanıyoruz; halkı hayvan katliamına teşvik eden politikalara değil. Bu bağlamda, hayvan bakımevlerinin güçlendirilmesi, sokak hayvanları için güvenli yaşam alanlarının yaratılması ve sahiplenme kampanyalarının teşvik edilmesi gibi adımlar atılması bizim için oldukça önemlidir.

Aynı zamanda, toplumumuzda hayvan sevgisinin ve koruma bilincinin artırılması adına yapılacak etkinliklere büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızı, hayvanlara karşı sevgi ve saygı ile büyütmek, geleceğimizi merhametli bireylere emanet etmek demektir. Biliyoruz ki sevgi ve merhamet hissetmek için türün bir önemi yoktur.

Bu özel günde, sokak hayvanları ile beraber petshoplarda kontrolsüzce üretilen ve satılan cins hayvanları, sirklerde ve laboratuvar ortamında türlü istismara uğrayan hayvanları, “avcılık” hobisi adı altında katledilen vahşi hayvanları da hatırladığımızı ve her canlıya karşı duyarlılığımızı artırmak için elimizi taşın altına koyacağımızı bildiririz. Unutmayalım ki, onlara sahip çıktığımızda, yalnızca hayvanların değil, insanlığın da kazanacağını biliyoruz.

Her canlının birlikte, daha adil ve daha merhametli bir dünyada yaşamasını temenni ediyoruz.”

Yapılan açıklamaların ardından partililer barınaktaki hayvanları gezerek, cinsleri ve türleri hakkında bilgi aldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.