arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5706
EURO
36,3321
ALTIN
2.909,86
BIST
9.659,96
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Çok Bulutlu
12°C
Bodrum
12°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
15°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C

Bu konferansı kaçırmayın…

Bu konferansı kaçırmayın…
25 Ocak 2020 09:25
A+
A-

Bodrum Herodot Kültür Merkezi, Prof. Dr. Bilal Söğüt tarafından “Stratonikeia” konulu konferansa ev sahipliği yapacak.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı bünyesinde bulunan Herodot Tarih Araştırmaları Merkezi’nin “Tarih Konferansları” dizisi içinde, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile, 25 Ocak 2020 Cumartesi günü yapılacak konferans saat 14 00’de başlayacak.

5 Katlı antik kent…

Muğla, Yatağan ilçesi, Eskihisar mahallesinde bulunan Stratonikeia antik kenti, Yatağan –Milas karayolunun 7. km.sinde yol kenarındadır. Stratonikeia antik kenti içinde, antik dönemlerden günümüze, yaklaşık 3 bin yıllık kalıntılar bütün olarak yerleşim dokusu ile birlikte korunmuştur. Hellenistik dönemden bir meclis binası ile Osmanlı dönemi konak, Osmanlı dönemi taş döşeli yolun her iki kenarında karşılıklı durmaktadır. Antik yapıların tamamı Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi taş döşeli yollarda yürüyerek gezilebilmektedir. Antik dönemden tapınak ve kilise ile Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden cami, Roma ve Beylikler döneminden hamam yapıları, farklı dönemlerden çeşmeler ve Hellenistik, Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden yolların yanı sıra Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden köy meydanları antik kentin içinde korunmaya alınmıştır. Bu yönüyle Stratonikeia farklı bir yerleşim ve kentsel dokuya sahiptir. Konferans, Stratonikeia’da bulunan antik dönemlerden günümüze yapılar ve bunların önemi ile ilgilidir.

110’dan fazla makaleye konu oldu…

Prof. Dr. Bilal Söğüt, 2008 Yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesi adına Stratonikeia Kazı Başkanı olmuş ve 2016 yılından itibaren buna LaginaHekate Kutsal Alanı kazısı da dahil edilmiştir. Halen aynı kent ve kutsal alanda, Stratonikeia ve Lagina Kazısı başkanı olarak kalabalık bir ekip ile araştırma, kazı, konservasyon ve restorasyon çalışmalarını yürütmektedir.

Antik mimari, yerleşim arkeolojisi, mitoloji, antik dönemde sosyal hayat ve koruma-onarım konularında 110’dan fazla ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri ile yazar ve editör olarak hazırladığı 12 kitabı bulunmaktadır. 30’dan fazla yurt içi ve yurt dışında İtalya, İspanya, Slovakya gibi Avrupa ülkelerdeki farklı üniversitelerde, yaptığı arkeolojik çalışmalar ile koruma uygulamaları konusunda konferanslar vermiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.