arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
6°C
Bodrum
6°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
8°C
Pazartesi Açık
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C
Çarşamba Açık
16°C

AKBULUT: “TÜRK BASINI ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ”

AKBULUT: “TÜRK BASINI ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ”
30 Eylül 2017 15:25
A+
A-

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, Gazeteci-Yazar ve MGC Onursal Başkanı Ünal Türkeş’in vefatına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Akbulut açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Muğla’nın en köklü gazetelerinden Devrim Gazetesi sahibi ve Cemiyetimizin Onursal Başkanı Ünal Türkeş büyüğümüzün ani vefatından derin bir üzüntü duymaktayız. Cemiyetimizin de mensubu bulunduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) bünyesinde uzun yıllar aktif görev almış olan Sayın Türkeş, Cemiyetimizin de uzun yıllar başkanlığını yürütmüş ve meslek kuruluşumuzun bugünlere gelmesinde önemli katkılar koymuştur.

Muğla’daki birçok sivil toplum kuruluşunda da görev alan Ünal Türkeş, araştırma, inceleme ve kaleme aldığı kitaplarla da Muğla ve ülke toplum yapısının yaşayan hafızası olarak akıllara kazınmıştır. Gerek Muğla, gerek Türk Basını önemli bir değerini yitirmiştir. Sayın Türkeş’ten edindiklerimizi, ömrümüz yettiğince yaşatmayı bir görev kabul ettiğimizin bilinmesini isteriz. Bu duygularla değerli büyüğümüz Sayın Ünal Türkeş’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum.”  

Ünal Türkeş kimdir…

Araştırmacı-yazar, siyaset adamı. 1942, Turgutreis / Bodrum / Muğla doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile aynı üniversitenin Basın Yayın Yüksek Okulunda okudu. İstanbul’da Yeni Gazete’de çalıştı. Muğla’ya dönerek 1973-83 yılları arasında Ak-Tur’da çalıştı. 1984’te Muğla Devrim gazetesine ortak oldu ve sahipliğini üstlendi. Muğla Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu başkanlığını yaptı. Türk Hava Kurumu Muğla Şubesi başkanlığında ve Genel Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Muğla Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunda genel sekreterlik görevini üstlendi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onur Kurulu başkanlığına seçildi. Üç dönen Muğla İl Genel Meclisinde çalıştı. Üç dönem CHP Merkez İlçe başkanlığı ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığı yaptı.

Muğla yöresinin toplum yapısı ve tarihi ile ilgili çalışmalarıyla tanındı. Yurt Ansiklopedisi ve Görsel Ansiklopedi’nin Muğla maddesinde kendisinden yararlanıldı. Radikal Kitap’ta kitap incelemeleri yayımlandı. 1973, 1998, 2003 Muğla İl Yıllığının hazırlanmasına katkıda bulundu. 2010’da İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

ESERLERİ:

ARAŞTIRMA-İNCELEME: Monoğrafya Yerkesik, Kurtuluş Savaşında Muğla, Datça’da Kuva-yı Milliye, Muğlalı Şairler ve Yazarlar Antolojisi.

YAYINA HAZIRLAMA: Atatürk’ün Etrafındaki Muğlalılar, Muğla Basın Tarihi, Saatli Kule Caddesi (Muğla Şecereleri, Aile Yapıları), Muğla-Konya İlişkileri.

KAYNAK: İhsan Işık / Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2. bas., 2009), Türkiye Yazarlar Birliği / Türkiye Kültür Sanat Yıllığı (2013)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.